האם אפשר לתבוע עירייה בגין ספאם?

  • סמס שנשלח ע"י עירייה של עיר שמעולם לא גרתי בה
    יעל | 17/09/2020 22:42

    שלום,
    לפני כמה שנים קיבלתי מספר הודעות אס.אמ.אס מעירייה של עיר מסוימת. מעולם לא גרתי בעיר הזו.
    באותם שנים לאחר מספר אס.אמ.אסים שהתקבלו במכשיר הנייד שלי, שלחתי מייל לפניות הציבור של אותה עירייה והסברתי כי אינני מתגוררת בעיר, מעולם לא התגוררתי בה ואינני מעוניינת לקבל מהם הודעות למכשיר הנייד שלי.
    חשוב לי לציין כי *לא* מדובר בהודעות של תעמולת בחירות או פרסום שיווקי אלא הודעות מראש העיר לתושבים כמו שנה טובה ודברים דומים.
    היום שוב התקבלה בנייד שלי הודעת אס.אמ.אס מראש העיר של אותה עיר בה מעולם לא התגוררתי.
    האם זה נחשב ספאם? האם יש דרך להפסיק את זה ?

    • האם אפשר לתבוע עירייה בגין ספאם?
      ליאור חאיק, עו"ד | 18/09/2020 16:09

      היי יעל,

      בהחלט אפשר ככול ומדובר בדברי פרסומת.

      ישנו פסק דין שבו עירייה כלשהי חויבה בתשלום פיצוי בסך 3,500 ש"ח בגין הפרת חוק הספאם.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com