דרישה להחזרת דירה בדיור הציבורי

  • שאלה.
    חנה | 17/09/2020 13:54

    שלום
    דייר וותיק בשיכון הציבורי מאוד וותיק , קשיש התגורר ב2 דירות מחוברות כל הזמן אמרו שכל עוד הוא חי לא יכולים לקחת בית 1 ממנו פתאום באים בדרישה הסניף במכתב מהרכז שעלינו להחזיר בית אחד תוך חודשיים ללא פניה טלפונית רק במכתב, מה גם שהם לא מתקנים ליקויים רבים שחובה עליהם לתקן כבר שנים הם רושמים ולא עושים דבר, השאלה אם מותר להם לקחת דירה אחת כל עוד בעל החוזה חי ? מה אפשר לעשות בנושא זה שלא יקחו דירה אחת כל עוד בעל הדירה חי?
    תודה

    • דרישה להחזרת דירה בדיור הציבורי
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/09/2020 13:28

      שלום חנה,

      באפשרות הדייר להגיש ערר על ההחלטה לועדת החריגים.

      יש להגיש את הערעור באמצעות חברת האכלוס המנהלת את הדירה ולפרט בו את כל הנימוקים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • בהמשך.
        ח | 21/09/2020 14:07

        שלום
        העו״ד שלנו שלח לסניף המשכן, הם עומדים של שלהם שנחזיר דירה ששום דבר לא השתנה במענד המשפחה בכל השנים פתאום החליטו שצריך להחזיר בית שזה מוזר הם אומרים שמשרד השיכון הנחה אותם ובכלל לא קיבלנו מכתב ממשרד השיכון האם כדאי לשלוח מכתב מעל הסניף למשרד השיכון? העו״ד ביקש מהם את כל החומרים שמבסס את הבקשה שלהם להשבת דירה ואם לא יגישו לנו נבקש עתירה האם זה בסדר? האם כדאי להוסיף מכתב של עו״ס?
        תודב