זכות יוצרים בקעקוע

  • זכויות יוצרים בקעקוע
    אלה | 17/09/2020 11:53

    שלום,
    השאלה שלי היא בנושא זכויות יוצרים בקעקוע!
    האם מקעקע יכול לתבוע זכויות יוצרים על סקיצה שלו?
    הרי הוא מפרסם אותה, ואיך הוא יכול להוכיח שזה שלו בלבד..?
    למשל - ציור של אישה שיוצאת מתוך כד
    כל אחד יכול להגות את הרעיון ולצייר
    איך הוא יכול להוכיח שזה שלו ולא שהוא בעצמו לקח את זה מאתרים כמו פינטרס ואו משהו?
    וגם אם הוא מוכיח, האם יש לו עליו זכויות יוצרים?
    אודה לתשובתכם
    יום טוב וחג שמח

    • זכות יוצרים בקעקוע
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/09/2020 10:38

      אלה שלום,

      אחלק את התשובה לשני חלקים:

      א. האם יש זכות יוצרים על קעקוע? על פי החוק, כל יצירה מקורית שהיא יצירה ספרותית, יצירה אמנותית, יצירה דרמטית או יצירה מוסיקלית, המקובעת בצורה כלשהי היא יצירה המוגנת בזכות יוצרים. יצירה אמנותית יכול להיות גם ציור ולדעתי גם קעקוע. מעבר לכך, גם סקיצה של קעקוע או צילום שלו עשויות להוות יצירות המוגנות בזכות יוצרים.

      ב. איך אפשר להוכיח מקוריות? שאלה זו רלוונטית לסוגי יצירה רבים ואולי לכולם. גם אנשים שמחברים שירים או ספרים או שמציירים ציורים רגילים נאלצים לעתים להתמודד עם טענות של העתקה ממקור קיים. מאחר ולא קיים מרשם רשמי של זכויות יוצרים (בניגוד לפטנטים, למשל) הרי שהדבר עשוי לעורר קושי עת היוצר מנסה להוכיח שמדובר ביצירה שלו ואחד הכלים בהם מנסים להתגבר על הבעיה הוא תיעוד של רגע יצירת היצירה ותיארוך שלה (למשל על ידי הפקדת תצהיר מתוארך אצל עו"ד).

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il