נהג ליווי לרכב עם מטען חורג

  • נהג ליווי מטען חורג
    יוסי | 17/09/2020 09:32

    חג שמח ושנה טובה

    רציתי לדעת היכן יש קובץ תקנות מסודר שמראה כיצד לנהוג ברכב ליווי שמלווה מטען חורג, כיצד הוא צריך לנהוג מה מותר ומה אסור.

    על מי החובה להזהיר מפני כבל חשמל/תקשורת שנמוך מ-4.80 מטר?
    אם נניח שאני נוסע עם מטען שהוא 4.80 גובה, ואני רואה כבל באוויר. במידה ואין שילוט של גובה אני יוצא מנקודת הנחה שהוא מעל 4.80 מכיוון שמעל 4.80 צריך אישור של קצין משטרה. ככה אני מבין שלמעשה זו בעיה של מי שהחסיר את השילוט

    תודה רבה

    • נהג ליווי לרכב עם מטען חורג
      יעקבי | 18/09/2020 13:51

      שלום יוסי,

      נא עיין בתקנת תעבורה 85 סעיף ג'.

      בקצרה: ברכב ליווי יותקן שלט "זהירות מטען חורג" בחזית ובאחורי רכב הליווי.

      רכב הליווי ייסע לפני רכב המטען בכביש דו סתרי, ואחריו בכביש חד סתרי. במרחק עד 100 מטר תוך שמירת קשר עין.

      אין בתקנה איזכור לגבי אחריות. אני מניח שלנהג ולמלווה יש חלק באחריות.

      נתקלת בבעיה (חשש להגבלת מעבר) עצור את התנועה ותבדוק. במקרה של מטען חורג יש לבדוק המסלול טרם הנסיעה ואם עולה הצורך יש להסתייע מראש בגורמים מוסמכים (חברת חשמל, משטרה, עירייה וכד').

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.