נקטית הליכים בתיק שטרות

  • הוצאה לפועל
    ניסים | 16/09/2020 07:38

    שלום רב,
    יש לי אח בעייתי המתגורר אצל ההורים הוא מעל בן 24 והיו לו חובות ההורים נתנו צ'ק על מנת לשלם את החוב שלו אך כעבור שנתיים קיבלו אזהרה מהוצאה לפועל על כך שהצ'ק חזר והחוב עדיין קיים, אני לא יודע מה הם עשו שנתיים שלמות ולא שלחו שום מכתב לפני ואשמח איך ניתן לפתור את הבעיה...ההורים שלי הם מבוגרים אבא שלי פנסיונר אמא שלי עם סכרת סוג 2 ולחץ דם והוצאה לפועל רוצים לעקל להם הכול, תודה.

    • נקטית הליכים בתיק שטרות
      עו"ד מורן חיו בוזגלו | 17/09/2020 13:51

      ניסים שלום,

      בתיק שטרות הזוכה אינו מחויב לשלוח מכתב התראה לחייבים בתיק.

      לאחר פתיחת תיק שטרות על הזוכה להמציא לחייבים אזהרה בתיק- ממועד מסירת האזהרה יש לחייבים 30 ימים לפעול לסילוק החוב ואיפוסו. אך אם הדבר לא נעשה, הזוכה יכול לנקוט בהליכים ועיקולים כנגדם ולאחר נקיטת הליכים בתיק יתווסף עוד חוב בגין שכר טרחת עורך דין.

      לכן המלצתי היא, תשלום יתרת החוב בתיק במוזמן, ואם לא ניתן לשלם במוזמן אז יש אפשרות להגיש בקשה למתן צו תשלומים בתיק שיעמוד על 3 אחוז כל חודש. רק לאחר מכן בדרך כלל נותנים החלטה על עיכוב או ביטול ההליכים בתיק.

      שמחתי לעמוד לשירותך

      בברכה,

      מורן חיו בוזגלו, עו"ד
      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      התע"ש 20, כפר סבא
      טלפון: 099775577 ; מייל: office@mb-lawyer.co.il