מה ההבדל בין דמי אבטלה בחל"ת ובהתפטרות?

  • חל״ת לעומת התפטרות
    גיל | 13/09/2020 14:32

    שלום,

    מספר שאלות לגבי חל״ת מול התפטרות:
    אני עובד אצל מעסיק למעלה משנתיים.

    1. האם יש הבדל בזכאות לדמי אבטלה במקרה שבו אני מתפטר לעומק מקרה שבו אני יוצא לחל״ת ביוזמתי? ספציפית לגבי מספר הימים שעלי לחכות עד שאוכל לקבל דמי אבטלה.
    2. במקרה שהתפטרתי או יצאתי לחל״ת ביוזמתי, עד מתי אוכל לקבל דמי אבטלה? האם עד יוני 2021?
    3. במקרה ובו אני יוצא לחל״ת ביוזמתי ואחרי תקופה של כמה חודשים מסיים את החל״ת ומתפטר, האם זה משפיע על הזכאות לדמי אבטלה? האם עלי לחכות 90 ביום זה?

    תודה רבה!

    גיל

    • מה ההבדל בין דמי אבטלה בחל"ת ובהתפטרות?
      אורנה | 15/09/2020 15:35

      שלום לך,

      לשאלותיך:

      1- ימי האבטלה לא משתנים, אבל בהתפטרות לא מוצדקת וחל"ת על פי החלטתך, חלה תקופת המתנה של 90 יום. בחל"ת, עליך לנצל תחילה את ימי החופשה העומדים לזכותך, אם אין לך סיבה מוצדקת להתפטרות. ראה מתוך אתה מובטל סיות מוצדקות להתפטרות ויציאה לחל"ת ביוזמתך(זה זהה בשני המקרים):

      .."מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, מאחת הסיבות שהוגדרו בחוק ובתקנות כמוצדקות – צריך להמציא את המסמכים המתאימים להוכחת טענותיו, ויתחיל לקבל את דמי האבטלה כרגיל.

      דוגמאות לסיבות מוצדקות להפסקת העבודה: התפטרות של עובד עקב מצב בריאותי שלו או של בן משפחתו, התפטרות בשל הרעה מוחשית בתנאי העבודה או שנוצרו נסיבות במקום העבודה שלא אפשרו לעובד להמשיך בעבודתו.

      שינוי מקום המגורים או שינוי מקום עבודה, ייחשבו גם כן להתפטרות מוצדקת, בתנאי שהמרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 קילומטר, או 40 קילומטר לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים."..:

      https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/tnaiZakaut/Pages/muvtal.aspx
      ראה מתוך עובד בחופשה ללא תשלום:

      https://www.btl.gov.il/Insurance/National%20Insurance/type_list/Employee_in_vacation/Pages/default.aspx
      2- אכן, לאחר תקופת המתנה של 90 יום, ניתן לקבל דמי אבטלה עד 30.6.2021

      אתמול פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שאחוז האבטלה עומד על 10%.

      מתום 30 ימים, יפחיתו את דמי האבטלה ב-10% בכל חודש.

      דמי האבטלה יופסק התשלום אם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תפרסם שהזכאים לדמי אבטלה ירד ל-7.5%.

      ראה מתוך אתר ביטוח לאומי בנושא הארכת תשלומי דמי האבטלה עד 30.6.2021:

      https://www.btl.gov.il/About/news/Pages/haraca-june-21.aspx

      3- ראה מענה לשאלתך זו בתשובותי למעלה.

      בברכה ושנה טובה!