חניה על המדרכה

  • ביטול קנס
    בן שלום | 13/09/2020 09:41

    הייתי צריך לפרוק ולטעון טובין במפעל באיזור תעשיה נתניה.  החנתי את רכבי (רכב מסחרי) עם שני גלגלים על המדרכה במקביל לשער המפעל,  וניגשתי לבקש שיפתחו את השער,  כעבור שתי דקות נרשם דו"ח על סך 500 ש"ח .  האם ניתן לבטל דו"ח זה?

    • חניה על המדרכה
      יעקבי | 13/09/2020 17:24

      שלום בן שלום,

      להווי ידוע כי חניה על המדרכה אסורה אלא אם הותרה בתמרור 627.

      בעניין זה יש שתי קטגוריות: מקלה - 250 ש"ח (חניה עם שני גלגלים על המדרכה ונותר רווח של 1.3 מטר למעבר הולכי רגל).

      מחמירה - 500 ש"ח (חניה עם שלושה גלגלים ויותר על המדרכה או חניה עם שני גלגלים אבל נותר מעבר צר מ-1.3 מטר להולכי רגל).

      במקרה שלך היית צריך להראות שאתה בעניין של פריקה/טעינה ע"י הפעלת 4 אורות מכוון ו/או הצבת שלט פריקה/טעינה ו/או השארת עובד בסמיכות ברכב ו/או השארת דלת מטען פתוחה וכד'.

      לבטל?

      אפשר לפנות למפנ"א אם זה דו"ח משטרתי או למנהל מחלקת הפיקוח על החניות ברשות המקומית, בבקשה להמרת הדו"ח באזהרה (אם אתה עומד בקריטריונים), להציג חשבונית סחר של אותה שעה,  וציין אם הותרת ריווח, כאמור לעיל, למעבר הולכי רגל.

      • חניה על מדרכה
        בן שלום | 14/09/2020 08:42

        תודה רבה על העדכון ושנה טובה

        בן שלום