האם השטח בכניסה לדירה שלי הוא שטח פרטי?

  • שטח פרטי בבניין
    דני | 10/09/2020 16:38

    שלום, עלתה מחלוקת על כך שבלובי קומה בבניין הצבנו ממש מעל הדלת שלנו מטהר אוויר. הדייר ממול אומר שזה ״מפריע״ לו ושזה שטח ציבורי.
    האם זה נכון והאם שטח הכנסיה לבית שלי הוא לא פרטי שלי כמו שאני לא פולש לשטח הכניסה שלו או אומר לו אם לשים שטיח/תמונה/עציץ?
    תודה.

    • האם השטח בכניסה לדירה שלי הוא שטח פרטי?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 14/09/2020 15:11

      שלום דני,

      אם לא נקבע אחרת בתקנון הבית המשותף, שטחי חדר המדרגות והלובי הקומתי הם רכוש משותף ואינם מהווים חלק מהדירה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com