האם ניתן לבקש מקופ"ח החזר על טיפול לאחר שבוצע?

  • החזר מקופ"ח בגין טיפולי תא חמצן
    ענבל | 09/09/2020 15:31

    האם במסגרת מחוייבות קופ"ח לממן כל טיפול שעוזר למטופל, ניתן לקבל מקופ"ח החזר בגין טיפולי תא חמצן שכבר בוצעו באופן פרטי?

    ככל שניתן, האם מספיק לצרף לבקשה מכתב מנוירולוג פרטי לפיו טיפולים אלה הועילו למטופל? או שיש לפעול בדרך אחרת?

    תודה רבה

    • האם ניתן לבקש מקופ"ח החזר על טיפול לאחר שבוצע?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 15/09/2020 17:12

      ענבל שלום,

      על מנת לקבל מקופת חולים החזר ו/או התחייבות למימון טיפול רפואי (באמצעות טופס 17) יש לעמוד בתנאים הנדרשים על ידי קופת החולים. ברוב המקרים, בטרם הטיפול, יש לפנות לרופא המטפל לצורך קבלת הפנייה לביצוע הטיפול. נוסף על כך, לכל קופה יש הסדרים עם רופאים ו/או מרפאות ו/או מוסדות רפואיים אשר במידה והמטופל מעוניין במימון טיפול כלשהו על ידה, עליו להקפיד לפנות למוסדות ו/או רופאים העובדים עם הקופה והמצויים ברשימה כתנאי לקבלת מימון או החזר כספי.

      הואיל ועל פי תיאורך, לא פנית לקבלת אישור בטרם הטיפול, אין הקופה חייבת לממן טיפול שבוצע על ידך, גם אם היה חיוני. על מנת לנסות לקבל למרות הכל החזר, את יכולה לפנות להנהלת הקופה, לפניות הציבור, במכתב מנומק, לצרף את מכתב הנוירולוג ולבקש את מימון הטיפול, אך מנסיוני מדובר במשימה לא קלה. מקווה שתצליחי.

      הנני לאחל לך בריאות שלמה ושנה טובה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com