האם רופא יכול לרשום אבחנה שלא בתחום מומחיותו?

  • אבחון פסיכיאטרי עי נוירולוג
    מיכל | 06/09/2020 17:38

    האם נוירולוגית של קופ"ח רשאית לתת בתיק קופ"ח אבחון של פוסט טראומה או דיכאון למרות שאינה פסיכיאטרית, למטופל שבא אליה לביקור ואשר לא מתלונן על בעיה נפשית?

    והאם יש דרך לבטל האבחון הנפשי הנ"ל שנעשה ע"י הנוירולוגית?

    תודה רבה

    • האם רופא יכול לרשום אבחנה שלא בתחום מומחיותו?
      עו"ד ורד פרי | 08/09/2020 13:28

      שלום מיכל,

      אין ספק שראוי כי כל רופא יתמקד וייתן אבחנות בתחום המומחיות שלו, וודאי אם אבחנות אלה אינן נשענות על המידע שמסר לו המטופל.
      את רשאית לפנות במכתב לרופא, עם העתק למנהל המרפאה או לרופא המחוזי, ולשאול אותו מה מקור האבחנה שנתן הנוירולוג, ומדוע היא מופיע ברישומיו, ואם לא תינתן תשובה הולמת - לבקש למחוק את האבחנה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il

      • תודה ושאלת המשך קטנה
        מיכל | 09/09/2020 15:35

        האם ניתן לבקש את התיקון כפי שהנחת למרות שמדובר בביקור ובאבחון שהתרחש בשנת 2001?

        כלומר לפני כ- 19 שנה?

        (יודעת שזה קצת הזוי אבל זה מאוד מפריע לי שזה נעשה)