אדם חייב כסף, מה לעשות?

  • אדם חייב כסף
    אוריה | 06/09/2020 09:27

    היי, בן אדם חייב לי כסף. הוא לא מחזיר. אני כמובן דורשת ממנו את ההחזר וזה לא קורה. הוא חייב כסף לאנשים נוספים, לדבריו. אתמול, במריבה שפרצה ביננו על רקע החוב, הוא איים עלי שבגללי הוא יתאבד ושהוא ישאיר מכתב לילדים שלו שהוא התאבד בגללי. מה עלי לעשות במקרה כזה?

    • אדם חייב כסף, מה לעשות?
      ליאור חאיק, עו"ד | 06/09/2020 11:07

      אפשר להתחיל במכתב התראה לפני נקיטת הליך משפטי או להגיש תביעה.

      אם מדובר בחוב בסכום של עד 34,000 ש"ח - תביעה קטנה.

      אם מדובר בסכום של 34,0001 עד לסכום של 75,000 ש"ח - בסדר דין מהיר.

      אם מדובר בסכום גבוה מ-75 אלף ש"ח, להגיש תביעה רגילה.

      אם מדובר בתביעה לפי הסכם הלוואה חתום, אפשר להגיש ישירות תביעה על סכום קצוב ללשכת ההוצאה לפועל.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com