נתבעתי על ידי רוכב קורקינט שפגע בי

  • תאונת דרכים עם אופניים חשמליות
    אלין | 05/09/2020 18:09

    ראשית תודה על העזרה והמענה
    אני נוהגת מעל 25 שנים מעל עשר שנים ללא קנס אפילו. לפני חצי שנה , בפניה ימינה לפני מעבר חציה , נכנס ברכב שלי אופנים חשמליית במהירות שיא דרכב עליהם איש מבוגר שאוסף בקבוקים בפח ופגע בצד הימיני בכנף נפל מהאופניים על הרכב שלי.
    כמובן הזמנתי שןטר ואמובלנס למקום ולמרות שבהתחלה לא הסכים, פינו אותי לבית חולים שבאצת חוץ ממספר שריטןת לא קרה לו כלום.
    חברת הביטוח שלי התקשרה שהוא תבע אותי ומבקש פיצויים והם בודקים האם זכאי ומי אשם בתאונה.
    השאלות שלי
    1. לפי דברי השוטר במעבר חציה הוא היה צריך לרדת מהאיפנים החשמליות ולעבור את המעבר שהיא לא רוכב עליהם , לציין שהיה ללא קסדה וזוהר
    במשטרה התאונה מוגדרת כתאונת דרכים בין כלי רכב , התיק בחקירה , האם וודאי שהוא אשם?
    2. אם הביטוח יחליט לא לשלם לו כי אני לא אשמה , האם יכול לתבוע גוף אחר או אותי באופן אישי?
    3. נפשית לקחתי את התאונה מאד קשה , יש לי סיוטים בלילה ואני מדמיינת כל הזמן שקופצים לי לכביש ואת התמונה שהאיש ברצפה
    האם אני יכולה לתבוע אותו בחזרה?
    תודה רבה

    • נתבעתי על ידי רוכב קורקינט שפגע בי
      עו"ד עדי רחמים | 07/09/2020 23:21

      אלין שלום.

      ככל ותביעתו של רוכב הקורקינט היא לפיצוי עבור נזקי הגוף שנגרמו לו- חברת הביטוח שביטחה את רכבך בפוליסת חובה ואין רלוונטיות לגורם האשם בתאונה. חברת הביטוח נדרשת לפצות את רוכב הקורקינט כל עוד קיים פוליסת ביטוח חובה בתוקף ורישיון בתוקף, מבלי להידרש כלל לשאלת האשמה.

      לגבי פגיעתך הנפשית שאת חווה כתוצאה מהתאונה, אציין כי הנך זכאית לתבוע את פוליסת החובה של רכבך וגם בתביעה זו שאלת האשמה בתאונה אינה רלוונטית מהסיבה כי מדובר בנזק גוף (להבדיל מנזק רכוש שם הפיצוי על ידי הגורם האשם בלבד).

      אך כן אמליץ לך לפנות לקבלת טיפול רפואי מתאים סמוך לתאונה ככל הניתן, גם כדי לקבל טיפול מתאים וגם על מנת לתעד את הפגיעה הנפשית והסיוטים מהם את סובלת, שכן לתיעוד הרפואי קיימת חשיבות מכרעת לאופן חישוב הפיצויים המגיעים לך בגין הנזק הנפשי.

      בכל מקרה אמליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעו"ד מומחה בתחום.

      החלמה מהירה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com