הפקעה ומס שבח

  • מס והצהרה על הפקעה
    מיכאל | 05/09/2020 05:42

    שלום רב.מבקש עזרתכם בענין הבא: לפני כחודשיים קבלתי מנת"ע סך כ-11500 שח (13500 בניכוי מס במקור 2000) עבור הפקעת חלק מחצר הבית המשותף בו אני גר. מדובר בדירה שנרכשה ע"י הורי ב-1973 ומאז ועד יום מותם זו היתה דירתם היחידה.אבי נפטר אחרון ב-2012 והדירה עברה לבעלותי מתוקף 2 צווי קיום צוואה,ומאז אני מתגורר בה. היא עדיין רשומה בטאבו על שמם ולי יש דירה נוספת שנרכשה לפני כ-35 שנה וזו עסקת המקרקעין היחידה שביצעתי בחיי.(שכחתי לציין שההפקעה היתה לצרכי הרכבת הקלה).שלחתי מכתב רשום למס שבח עם התיאור הנ"ל,פחות או יותר,אולם בתגובה קיבלתי מכתב שעלי לתת "טופס הצהרה מקוון מקוצר חתום ע"י המוכר\הרוכש",אחרת אשלם קנס.  שאלותיי אליכם: מה זה הטופס הזה מאיפה משיגים אותו ואיך ולמי שולחים אותו? להחתים את הרוכש? זו המדינה שהפקיעה! ולסיום האם אני בכלל חייב במס?

    מודה לכם על הסבלנות ותשומת הלב

    • הפקעה ומס שבח
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 06/09/2020 15:01

      שלום מיכאל,

      יש למלא הצהרה על מכירת זכות במקרקעין. כדאי לעשות זאת בסיוע עו"ד, אך אם תבחר שלא לעשות זאת ניתן למלא את הטופס במחשבים יעודיים המצויים במשרדי מיסוי מקרקעין בשעות קבלת הקהל.

      מאחר שלדבריך נוכה מס במקור אני מציעה שתבדוק עם נת"ע האם ביצעו הם  את הדיווח לרשות המסים, ואם כן - בקש העתק ממנו. כעקרון בהפקעה משולם מס בשיעור 50% מהמ הרגיל, אך על פי תאורך יתכן שמגיע לך פטור.

      כדאי לפנות לעו"ד להתיעצות ולבדיקת כל המסמכים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com