הפחתת הטבות מהשכר

  • ניקויי התחיבות בתלוש שכר
    דני | 04/09/2020 19:16

    המעסיק שלנו מבצע את הניקויים השותפים משכר הנטו (השתתפות של העובד בארוחות צהרים, השתתפות בפעילויות חברה וכו')

    לפני כמה זמן הייתה לנו אפשרות לקנות כרטיסים לפעילות מסוימת דרך העבודה ונאמר לנו שההפחתה תבוצע משכר הברוטו (כמובן ללא פגיעה בהפרשות הפנסיוניות) וכך בעצם החיוב בנטו יהיה מופחת (משמעותי במיוחד במדרגות מס גבוהות)

    השאלה שלי היא כזאת- האם לא ניתן לבצע את כל ההפחתות באופן קבוע משכר הברוטו? (חיוב על ארוחות צהרים, מנוי דרך המעסיק לכבישי אגרה ועוד) וכך לתת הטבה משמעותית לעובד ללא עלות למעסיק?

    תודה!

    • הפחתת הטבות מהשכר
      עו"ד משה (מוש) גבע | 10/09/2020 13:47

      הטבה שמופיעה בברוטו זו הטבה שהמעסיק נותן. מכיוון שהיא חלק מהשכר, היא מופיעה בברוטו ומשולמים עליה כל המיסים.

      הטבה שמופחתת מהנטו שלך, זו הטבה עליה אתה משלם מכספך הפרטי לאחר ששילמת מיסים והמעסיק הוא רק צינור להעברת הכסף שלך.

      אלו שני דברים שונים והמעסיקים יודעים בד"כ מה הם עושים ולמה.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il