הגשת מסמכים רפואיים של אחר ללא הסכמתו

  • מסמכים רפואיים מסווגים
    בני | 04/09/2020 18:23

    מהכונן של הבן שלי נלקחו מסמכים רפואיים מסווגים שלו ושלי ונשלחו על ידיי פרודתו לבית דין פניתי למשטרה ותדהמתי אמרו שאין כאן עילה לתיק הריי זה פגיעה בחוק הגנת זכות האדם ואסור לפרסם כל מסמך ללא ידיעתו ואישורו מה לעשות למי לפנות ואם אכן צודק החוקר שלדעתי עובד בשיטת מצליח לסגור תיק

    • הגשת מסמכים רפואיים של אחר ללא הסכמתו
      עו"ד אמיר מורשתי | 08/09/2020 12:05

      בני יקר, ראשית אני חייב לעודד אותך שבנושא של פגיעה בפרטיות שמורה לבנך ולך  הזכות להגיש קובלנה פלילית פרטית כנגד הפרודה, אף אם המשטרה מחליטה לסגור התיק. יחד עם זאת, חוק הגנת הפרטיות קובע גם מספר הגנות בסעיף 18 המאפשרות לפגוע בפרטיות בהקשרים מסוימים, כך שבכדי לחוות דעה ברורה בנושא יש צורך בייעוץ משפטי פרטני מסודר. יחד עם זאת, עצתי לכם היא קודם כל להתנגד בכל תוקף להגשת המסמכים הללו בבית הדין ואם בית הדין יקבל את התנגדותכם לבקש שתרשם גם החלטה בנושא- ככל ותהיה לכם החלטה שהמסמכים הללו נלקחו והוגשו שלא כדין לבית הדין הרי שניתן יהיה לקדם את ההיבט הפלילי במעשה הן במשטרה והן בהגשת קובלנה פלילית פרטית טובה. מקווה שהייתי לכם לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי