אחריות לנזק שנגרם על-ידי תלמידי בית ספר

  • מי אחראי לנזק
    אלונה | 03/09/2020 13:31

    בהפסקה,:קטינים- ילדי בית ספר כיתה א זרקו אבנים לרחוב מהגדר וגרמו לנזק כבד לרכוש. למפרע מתברר עתה לניזוק כי ההנהלה מודעת לבעיה ו זו כבר לא פעם ראשונה שזרקו . אך בעבר לא נגרם נזק כבד. מי אחראי לנזק? נגד מי תוגש התביעה? אודה לתשובה מפרטת

    • אחריות לנזק שנגרם על-ידי תלמידי בית ספר
      עו"ד גיל קראוס | 03/09/2020 16:02

      צהריים טובים,

      אם אכן מדובר באירוע שלא התרחש בפעם הראשונה וניתן היה למנוע אותו, אפשר להגיש תביעה נגד בית הספר ומי שמחזיק בבית הספר - משרד החינוך ו/או הרשות המקומית. אם ידוע באופן ספציפי זהות הילדים שגרמו לנזק, אפשר כעיקרון לתבוע גם את הילדים באמצעות הוריהם.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • גם ילדים בגן אפשר לתבוע, או רק ילדים מכיתה א'?  לת
        בת שבע | 07/09/2020 09:34

        • אחריות בנזיקין של קטין
          עו"ד גיל קראוס | 07/09/2020 15:45

          סעיף 9 לפקודת הנזיקין קובע חסינות בפני תביעה לילד מתחת לגיל 12.

          יחד עם זאת, כאשר מדובר בקטין מתחת לגיל 12, ניתן במקרים מסוימים לתבוע את ההורים בגין נזק שגרם הילד בטענה של רשלנות עקב חוסר השגחה, היעדר פיקוח וכו'.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il