האם מעסיק חייב לפצות עובד שמשקפיו נשברו במסגרת העבודה?

  • נזק ע"י חניך
    איתי | 03/09/2020 10:00

    אני עובד בהוסטל וחניך שבר לי משקפיים יקרות מאוד האם המעסיק חייב לשלם לי ע"פ החוק?

    • האם מעסיק חייב לפצות עובד שמשקפיו נשברו במסגרת העבודה?
      עו"ד גיל קראוס | 03/09/2020 16:00

      צהריים טובים,

      אם מדובר באירוע שיש בו רשלנות מצד המעביד, אפשר להגיש תביעה לפיצוי בגין האירוע, כולל עבור המשקפיים. אם אין רשלנות, זה עשוי להיות יותר בעייתי.

      בנוסף, יכול להיות שניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי להכיר באירוע כתאונת עבודה ואז דרך קופת החולים ניתן לקבל החזר מסוים עבור המשקפיים, אם כי מדובר בהחזר עבור מסגרת ועדשות ברמה הנמוכה ביותר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il