ביטול הסכם שכירות בשל עבודות תמ"א

  • התחלות תמ"א 38
    דופי | 03/09/2020 09:15

    שלום, בעקהות התחלת עבודות תמא הבעתי את רצוני בפני בעל הדירה על ביטול הסכם השכירות וברצוני לעזוב את הדירה.

    בעל הדירה לא הודיע על עבודות התמא ולא הופיע סעיף בחוזה על כך

    כמה זמן אני מחויבת על התראה לפני עזיבת הדירה?

    • ביטול הסכם שכירות בשל עבודות תמ"א
      עו"ד אילן הלוי | 06/09/2020 10:23

      דופי שלום

      לא הבנתי מהשאלה האם העבודות בבנין בו הדירה השכורה או בבנין סמוך. אני אצא מהנחה כי מדובר באותו בנין.

      אם בעל הדירה ידע שעבודות עומדות להתחיל בבנין בתקופת השכירות והוא לא גילה זאת לשוכר/ת עוד לפני חתימת ההסכם אז ניתן לטעו ןכנגדו טענות של הטעיה או טעות בכריתת הסכם השכירות וכן התנהלות בחוסר תום לב.

      בנסיבות אלו אין משמעות לאורך ההודעה אך רצוי לתת הודעה בזמן סביר של 14-30 יום.

      הבעיה העיקרית לרוב היא כי בידי הבעלים בטחונות לתשלום דמי השכירות ואם הפסקת השכירות לא תעשה בהסכמה אז הוא עשוי להמשיך ולפרוע את דמי השכירות.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com