מתי ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית?

  • יישור שיינים
    קובי | 01/09/2020 17:40

    לפני 6 שנים עשיתי גשר ליישור שיינים. וכשהורדתי אותו ראיתי כי השיינים הקידמיות שלי נוטות החוצה. כששאלתי את הרופא, למה הן ככה ומה לעשות אמר שצריך לעשות ניתוח. ולאחר מכן לעשות שוב גשר. שאלתי היא כזו, האם יש כאן עילה לרשלנות רפואית מצד רופא השיינים הראשון, בעקבות זו שאני מחזיר את הגשר שוב.

    • מתי ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית?
      עו"ד ורד פרי | 08/09/2020 12:55

      שלום קובי,

      כדי לדעת אם הטיפול שנעשה לך היה טיפול רשלני, או שלא בוצע במיומנות הדרושה, צריך שרופא שיניים שמומחה ביישור שיניים, יאמר שהטיפול היה כזה. ככל שיש רופא שיאמר שהטיפול שנעשה לך לא התאים למבנה הפה שלך, או נקט בשיטת טיפול שאינה מתאימה - אפשר לשקול הגשת תביעה.
      צריך לשים לב שתקופת ההתיישנות הינה 7 שנים, כלומר אם הטיפול בוצע לפני 6 שנים, ייתכן שהתביעה תתיישן עוד שנה, אם כי אפשר כמובן לספור את התקופה מהיום בו הסתיים הטיפול ונתגלה כי הוא לא השיג את היעד.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il