האם יוטלו עיקולים כנגד בן זוג של חייבת בהוצלפ?

  • חובות של אישה
    דני | 01/09/2020 07:01

    לי ולאישתי יש הסכם ממון והפרדה רכושית וכספית מוחלטת.

    לאישה יש חובות ומספר תיקים בהוצאה לפועל. היא ועורך דין שלה רוצים להגיש בקשה להוצאה לפועל לפריסת חוב (טופס 529). בשיבל טופס הזה הם צריכים גם 6 תלושי שכר שלי.

    השאלות שלי:

    1. האם כדי לי למסור להם תלושי שכר שלי?

    2. האם אין בזה סכנה, שאחרי שאתן להם תלושי שכר שלי, הוצאת לפועל תפגע בכספים שלי בגלל חובות של אירנה?

    3. האם מותר לי לא להסכים למסור תלושי שכר שלי?

    בתודה מראש.

    • האם יוטלו עיקולים כנגד בן זוג של חייבת בהוצלפ?
      עו"ד מורן חיו בוזגלו | 17/09/2020 12:12

      שלום דני אני מבינה את הדילמה שלך, אך אין לך מה לדאוג. אם אתה לא חייב בתיק ההוצאה לפועל לא יוטלו כנגדך עיקולים והם לא יכולים לקחת לך כספים מהמשכורת או מחשבון הבנק שלך. בדרך כלל מבקשים בבקשות מסוג זה צריך להחמיר על הכנסת התא המשפחתי והוצאותיו, לכן את ההכנסה של הבנק זוג הם מבקשים לגבות באמסכתאות שזה בעצם תלושי השכר של בן הזוג. אך אין להם דרך להטיל כנגדך עיקולים בתיק שאתה לא חייב בו. בברכה,

      בברכה,

      מורן חיו בוזגלו, עו"ד
      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      התע"ש 20, כפר סבא
      טלפון: 099775577 ; מייל: office@mb-lawyer.co.il