חישוב אחוז נשרה

  • אחוז משרה לא מופיע בתלוש משכורת
    ירון | 31/08/2020 20:10

    שלום רב,

    ברצוני לברר בנוגע להופעה של אחוז משרה על התלוש, האם על פי חוק חובה בכל מקרה של העסקה שיופיע האחוז משרה בתלוש משכורת בין אתה עובד חודשי ( גלובלי) לבין עובד שעתי?

    ניגשתי להנהלת חשבונות במקום עבודתי ביקשתי לדעת מדוע בתלוש משכורת שלי לא מופיע באחוז משרה שום דבר.

    קיבלתי תשובה מכיוון שאני עובד שעתי. אני לא עובד חודשי. למרות שאמרתי לה שאני עובד חודשי, וקיבלו אותי פה למקום העבודה למשרה מלאה. אני עובד 6 ימים בשבוע. מעל לכולם במקום העבודה. ועובר את הרף של 182 שעות ואפילו 186

    היא עדיין אומרת שאני עובד שעתי מכיוון שאני מקבל לפי שעה.

    האם אני זכאי לפי חוק שיופיע וחובה שיופיע אחוז משרה בתלוש? בחודש אחד אם זה יוצא 100% לפי החישוב של השעות

    וחודש אחר אם יוצא 90% משרה נניח לדוגמא. או שאם אני כל חודש עובד 8 שעות ביממה אז היא מחוייבת לרשום 100%

    וכן לציין בתלוש גם אם אני עובד שעתי מחוייבת שיהיה לי רשום בתלוש אחוז משרה

    בנוסף רוצה לברר באם אחוז משרה הוא מה שמשפיע עליי בפנסיה למעשה?

    בתודה רבה

    לא זה מופיע לי ולא היקף המשרה, כן מופיע שעות תקן וימי תקן

    • חישוב אחוז נשרה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 01/09/2020 09:55

      בוקר טוב

      בתלוש יש חובה לרשום כמה שעות אתה עובד. אם אתה עובד לפי שעה - אז יהיה רשום מספר השעות והתשלום השעתי.

      כמו כן למטה (בדרך כלל ) מופיע מס' השעות היומיות שעובד עובד- גם את זה צריך למלא. ואז אין בעיה לגזור מהו אחוז המשרה. המדוייק בכל חודש וחודש. במידה והשעות משתנות.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com