חתונה בימי הקורונה

  • ביטול חתונה
    אני | 31/08/2020 06:57

    שלום. היינו אמורים להתחתן בחתונה קטנה של 100 איש בגן אירועים. לאור הנחיות משרד הבריאות שמותרת התכנסות של עד 20 איש בחוץ ועד 10 איש בפנים, לאור העובדה שרוב האורחים נמצאים בחו״ל ולא יכלו להגיע (כולל משפחה), וגם אחוז גדול מאלו שבארץ הם בגיל סיכון, וגם בגלל הפרסומים שרוב הנדבקים היו בחתונות-- ביטלנו את החתונה. בעל הגן טוען שבגלל גודל המקום המאפשר חתונות של 400 איש הם כן מצליחים לקיים חתונות של 100 איש לפי ההנחיות, ולכן לא מוכנים להחזיר לנו את המקדמה. נשאלת השאלה- האם בעל האולם עובר על החוק? מה ניתן לעשות כדי לקבל חזרה את המקדמה לחתונה או לפחות חלק ממנה? בחוזה החתום כמובן יש סעיף של כוח עליון. תודה!

    • חתונה בימי הקורונה
      ליאור חאיק, עו"ד | 31/08/2020 11:16

      היי

      משרדי טיפל במקרים דומים לאחרונה.

      על פניו הצדק איתכם ומדובר באירוע שאין אפשרות לקיימו לפי החוק, ולכן ישנה טענה של כוח עליון.

      לאחרונה בית המשפט לתביעות קטנות קבע במקרה דומה כי הקורונה הינה כוח עליון והורה לאולם להשיב את המקדמה לבני הזוג.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תודה רבה
        אני | 31/08/2020 11:55

        רוב תודות!