שוכר שאינו עומד בתנאי חוזה השכירות

  • שוכר סורר (שוכר בעייתי)
    לי | 30/08/2020 22:25

    שלום,

    מה ניתן לעשות מול שוכר המסרב להתפנות מהדירה בתאריך הנקוב בחוזה (יום ושעה) אלא רק יום למחרת ואת נקיון הדירה וצביעתה (עליהם הוא גם חתום בחוזה) רוצה לעשות יום לאחר פינוי הדירה ז״א יומיים לאחר תאריך ההתחייבות שלו בחוזה מלהחזיר את הדירה וכל זאת על דעת עצמו למרות החוזה ולמרות דרישתה של המשכירה מהשוכר.

    נוצר מצב שכעת המשכיר מחכה ל״חסדיו״ של השוכר שיואיל ״בטובו״ להודיע למשכיר על מועד החזרת המפתח...

    יש לציין כי בתקופת השכירות התבטא השוכר באופן נוראי למשכירת הדירה, התחצף, אמר וגם כתב לה מה שהתחשק לו כולל איום.

    מה על בעלת הדירה לעשות? כיצד להתמודד עם המצב? כיצד תגרום לו לעמוד בתנאי התחייבותו בחוזה וכי הוא השוכר עושה ככל העולה על רוחו...

    אנא עזרתכם המבורכת,

    תודה.

    • שוכר שאינו עומד בתנאי חוזה השכירות
      עו"ד צבי מונדשיין | 31/08/2020 17:09

      לי שלום,

      עקרונית, אם שוכר אינו מפנה את הדירה בתאריך הקבוע, הוא מפר את החוזה וניתן להגיש נגדו תביעה לפינוי המושכר.

      במקרה שלך כיוון שמדובר ביום או יומיים, אינני רואה טעם לפתוח בהליכים משפטיים.

      אולי כדאי לבלוע את הגלולה, העיקר שייפנה את הדירה.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

      • תודה! אך מה אם שוכר חדש צריך להיכנס -כבר נחתם חוזה
        לי | 01/09/2020 08:46

        והאם האשמה (שלא בשליטת בעל הדירה) נופלת על בעל הדירה מול השוכר החדש?

        (גם אם זה יום יומיים...)