מה מדווחים למיסוי מקרקעין לאחר חתימת הסכם תמ"א

  • אי הודעה מטעם הקבלן על חתימה על חוזה עם דייר
    cala | 30/08/2020 11:15

    שלום רב ותודה מראש!

    מהו מועד הדיווח בו חייב קבלן תמ"א 38 להודיע למיסוי מקרקעין על חתימת חוזה עם דייר בבניין המיועד לתמ"א?

    מהו הקנס/ פלילי אם הוא אינו מודיע למיסוי מקרקעין במועד?  מהו המקור חוקי / פסיקתי לקנס זה?

    • מה מדווחים למיסוי מקרקעין לאחר חתימת הסכם תמ"א
      עו"ד אריה בדנר | 31/08/2020 19:03

      שלום רב,

      לאחר חתימת הסכם תמ"א 38 (ככלל, לאחר חתימת הרוב המינימלי הנדרש וחתימת היזם שתתווסף מספר ימים לאחר מכן בהתאם לתנאי ההסכם), היזם -  אשר במסגרת הסכם התמ"א יהיה אחראי גם לכל נושאי המיסוי - הוא שיגיש לרשויות מיסוי מקרקעין, בתוך 30 יום, דיווח, במסגרתו תינתן הודעה על דחיית יום המכירה במכירת זכות במקרקעין שתמורתה מושפעת מזכויות בניה לפני תמ"א 38.

      אמנם, כאמור, היזם הוא אשר יגיש הדיווח, בהתאם לתנאי הסכם התמ"א, אולם החובה כלפי רשויות המס חלה על מוכר הזכויות, דהיינו על בעלי הדירות. לפיכך, על בא כוח הדיירים לעקוב ולוודא דבר ביצוע הדיווח.

      באשר לקנסות בגין איחור בדיווח (או אי דיווח כלל), הגם כי על פי דין יחולו הם על מי שחלה עליו החובה לדיווח ולא דיווח (כלומר, על הדיירים), הרי שלאור חובתו של היזם לטפל בכל נושאי הדיווח ותשלומי המס (וכך יש לקוות שנוסח הסכם התמ"א שלכם) -  עליו לשלם הקנסות או לבקש לפטור אותו מהם ועליכם, כדיירים, לוודא שכל החיובים מסולקים.

      אומר, במאמר מוסגר, כי שאלתך מחדדת את הצורך לפקח על פעולות היזם, כבר מבראשית.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il