האם ניתן להפחית את צו התשלומים בשל שינוי בשכר?

  • ירידה בשכר הנטו בעקבות הפרשות לקרן הפנסיה
    רוני | 27/08/2020 20:26

    שלום רב

    לאחרונה קיבלתי צו תשלומים על סך 1600 שח כל חודש.

    כשנמסרו הנתונים בבקשה לחדלות פרעון המעסיק עדיין לא הפריש לי לקרן הפנסיה.

    היום שכר הנטו שלי נמוך ב600 שח מבזמן הבקשה בעקבות ההפרשה לקרן הפנסיה.

    שאלותיי הן:
    1 האם בעקבות הירידה בשכר הנטו שלי כתוצאה מהפרשה לקרן הפנסיה אמורים להוריד לי את הסכום החודשי בהתאם? (מ1600 ל1000)

    האם ניתן לדרוש ממני לפדות את קרן הפנסיה? או לקחת אותה בחשבון?

    אודה על תשובה מפורטת
    בברכה

    • האם ניתן להפחית את צו התשלומים בשל שינוי בשכר?
      עו"ד נילי רובינוב | 01/09/2020 20:31

      שלום וברכה, ככל ולדעתך יש שינוי בשכרך ניתן להגיש בקשה להפחתת צו התשלומים החודשי. התשלום החודשי לא מופחת בצורה אוטומטית. לגבי כספי הפנסיה - ישנם כספים מוגנים וכספים שאינם מוגנים.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com