אי מתן זכות קדימה להולך רגל

  • אי עצירה במעבר חציה
    דניאל | 27/08/2020 20:15

    קיבלתי דו"ח תנועה על אי עצירה. לטענת השוטרים, הם היו בנתיב השמאלי, מקבילים אלי (אני הייתי בנתיב הימני). הם עצרו להולכת רגל שהגיעה מצד שמאל (קרוב להם), ואילו אני המשכתי בנסיעה. הם נסעו אחרי ונתנו לי דו"ח במקום.

    אני לא ראיתי שום הולכת רגל, לדעתי בגלל שהיא עוד לא הגיעה כשאני עברתי, וודאי לא הייתה קרובה לנתיב הימני שבו נסעתי. השאלה היא האם יש עניין לבקש להישפט על זה, או שבית משפט ודאי יאמינו לגרסה של השוטרים? יש לציין שגם לפי גרסתם אינני יודע האם הדו"ח מוצדק, שהרי כאמור הולכת הרגל לא התקרבה לנתיב הימני.

    • אי מתן זכות קדימה להולך רגל
      יעקבי | 28/08/2020 11:39

      שלום דניאל,

      עליך לרענן את ידיעותיך לגבי נהיגת רכב והתקרבות למעבר חציה.

      כלל: רכב עצר לפני מעבר חציה - עצור אף אתה!

      להלן נוסח תקנת תעבורה 67 (א2):

      (א2) התקרב נוהג רכב למעבר חצייה ובנתיב אחר האט רכב לפני מעבר החצייה, יאט את רכבו לפני מעבר החצייה האמור, ואם הרכב בנתיב האחר עצר – יעצור אף הוא; היה הולך רגל חוצה את הכביש במעבר החצייה, ייתן לו זכות קדימה.

      הדו"ח מוצדק!

      • אי עצירה
        דניאל | 28/08/2020 11:50

        זה ידעתי.

        כאן השוטרים היו מאחורי, כך שעוד לא עצרו מתי שאני עברתי.

        • אמז"ק הולכת רגל
          יעקבי | 28/08/2020 12:52

          שוב שלום דניאל,

          כתבת לעיל כי הניידת היתה במקביל אליך.  מה היה המרחק (לערך) בינך ובין הניידת?

          האם מדובר בכביש בו שני נתיבים לכל כיוון עם שטח הפרדה או קו הפרדה?

          האם קיים תמרור 306 (= מקום מעבר חציה)?

          האם מדובר באור יום או בשעת תאורה?

          האם מעבר החציה מסומן היטב?

          האם הבחנת בזוית העין בהולכת הרגל?

          האם עמדה והמתינה לחצות או שהיתה בתנועה על מעבר החצייה?

          באיזה מרחק ממעבר החציה נעצרת ע"י השוטרים?

          האם היה איתך נוסע/ת ברכב?

          האם יש לך מצלמה ברכב? (ממליץ. כדאי שתהיה).

          • אי עצירה
            דניאל | 29/08/2020 21:09

            שלום, ותודה על התגובה המהירה.

            כתבו בדו"ח שהיו מקבילים אלי, אבל למעשה זה לא מדויק וגם השוטרים הודו בעל פה שהיו קצת מאחורה. אני לא זיהיתי אותם, כך שאני לא יכול להגיד איזה מרחק היה.

            היה באור יום. מעבר החציה היה מסומן היטב.

            לא הבחנתי בשום הולכת רגל, ולדעתי עוד לא הגיעה לעבור בזמן שאני עברתי (אחרת הייתי רואה). היה רק נוסע אחד איתי, שגם אמר שלא ראה שום הולך רגל - אמנם הוא הבן שלי שהוא רק בן שמונה שנים.

            הרכב היה רכב שכור (של חברת Hertz) ואינני יודע אם יש מצלמה או אם יש אפשרות לברר איתם (כבר החזרתי את הרכב) - האם זה כדאי?