הורדת נוסעת בתחנת מוניות

  • דו"ח על הורדת נוסעת בתחנת מוניות בבני ברק
    יוליה | 27/08/2020 13:23

    בתאריך 03/12/2018 בשעה 21:33 ברחוב אהרונוביץ 10 בני ברק העמדתי את רכבי בתוך תחום תחנת מונית בשביל להוריד נוסעת (חברה שגרה בבני ברק) אני כל הזמן הזה הייתי ברכב ולא יצאתי ממנו. עיריית בני ברק צילמו אותי ושלחו לי דו"ח חניה על סך של 250 ש"ח.

    ערערתי על הדוח בטענה שרק הורדתי נוסעת ולא הפרעתי לשום תנועה וזה היה המקום הכי בטוח לעצירה באותו הרחוב אבל סירבו לקבל את דבריי.

    עיינתי וקראתי באינטרנט שאישרו בכנסת שתחנת מוניות זה המקום הכי בטוח להוריד ולהעלות נוסעים וזה מה שעשיתי!! בתום לב עצרתי בתחנת מוניות כדי להוריד נוסעת ולא עשיתי שום דבר מעבר.

    בספטמבר יש לי דיון בבית משפט, האם יש משהו שאתם יכולים  להמליץ  להוסיף או לטעון שיצדיק את המקרה שלי?

    תודה מראש, יוליה.

    • הורדת נוסעת בתחנת מוניות
      יעקבי | 27/08/2020 21:28

      שלום יוליה,

      חוק עזר עירוני לעניין העמדת רכב והחנייתו שואב את כוחו מתקנת תעבורה 72 א'. תקנה זו אוסרת כל עצירה, עמידה ו/או חניה במקומות מסויימים.

      אחד מהם: (14) בתוך תחום תחנת מוניות המסומנת בתמרור שהוצב או סומן, פרט לעצירה לשם העלאת או הורדת נוסעים;

      הגדרת תמרור 507 (תמרור שמשמעו תחנת מוניות:

      אסורה עצירה וחניית כל רכב אחר, פרט להורדת נוסעים. צויינו מספרי זיהוי של מוניות או תווים שנקבעו בידי רשות תמרור מקומית בתמרור 439 מתחת לתמרור, תהיה החניה מותרת למוניות שצוינו בלבד.