חישוב שכר קובע לעובד שעתי

  • הורדת היקף משרה למורה בהריון
    רונית | 26/08/2020 11:45

    שלום,
    אני מורה אשר מועסקת דרך בעלות (כלומר, לא ישירות דרך משרד החינוך).
    המקרה כזה:
    1. בתחילת שנת תש"פ הועסקתי בהיקף של 15.20 ש"ש (שעות שבועיות)
    2. בחודש דצמבר הועלתה משרתי ל 20 ש"ש.
    3. נכנסתי להריון ודיווחתי למעסיק בזמן ( עד שבוע 20 כפי שהחוק מחייב. בחודש מאי כבר הייתי בחודש חמישי).
    4. עתידה ללדת ב 15.10.2020.
    5. הבעלות, קבעו לי משרה נמוכה  בשעה אחת לשנת תשפ"א שכן לטענתם, חישוב שנת תש"פ הוא לפי ממוצע שנתי (התחלתי ב 15 ועליתי ל 20 כאמור).
    לפי זה, אני נפגעת באחוז המשרה.
    האם זה חוקי?

    • חישוב שכר קובע לעובד שעתי

      שלום רב,

      חישוב השכר הממוצע של עובד שעתי ייעשה לפי ממוצע חלקיות המשרה

      לאורך כל תקופת העסקתו.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com