אי הפרשות לביטוח הפנסיוני על ידי המעסיק

  • פנסיה לא מופרשת מהמעסיק שנתיים
    אבי | 25/08/2020 18:52

    שלום רב,
    עבדתי במקום עבודה כשלוש שנים, בשנה ועשרה חודשים אחרונים מנוכה מתוך שכרי חלקי עבור פנסיה ולא מועבר יחד עם ההשלמה של המעסיק לחברת הביטוח. פוטרתי ממקום העבודה לפני כחודש והובטח לי במעמד הפיטורין ע"י המעסיק כי כל החובות ישולמו במלואם. לצערי אני מרגיש שהוא דוחה ודוחה ולא יודע אם בכווונתו לשלם.
    התחלתי במקום עבודה אחר ובבדיקה שביצעתי הפוליסה עדיין לא בוטלה.
    האם ניתן לכמת את הנזק שהמעסיק ביצע ולהגיש תביעה מהירה?
    האם ניתן ל"כמת" את הנזק שנעשה עבורי?

    • אי הפרשות לביטוח הפנסיוני על ידי המעסיק

      שלום רב,

      מעסיק אשר ניכה את חלקו של העובד בהפרשות מתוך השכר, ועיכב את כלל התשלומים אל הגוף הפנסיוני הן של המעסיק והן של העובד עשוי להיחשב כמי שמבצע הלנת שכר ואף עבירה פלילית .

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com