תוספת שטחים לאחר אישור תכנית

  • הוספה של מרפסת
    רותם | 25/08/2020 08:52

    יזם הציע לנו תוכנית בה הוא מוסיף עוד 20 מטר רבוע מרפסת לאחר אישור התוכניות. האם זה מצב הגיוני? האם יש ממשהו להיזהר?

    • תוספת שטחים לאחר אישור תכנית
      עו"ד הדר פינק טבת | 25/08/2020 19:13

      רותם, שלום

      לא הבנתי במדויק את שאלתך. אנסה בכל זאת להשיב.

      אם הכוונה היא כי לאחר קבלת היתר בתנאים היזם מבקש לשנות את התכניות ולהגדיל את שטחי המרפסות, איני רואה בכך כל בעיה, ההיפך מכך. ובלבד שמדובר בתוספת אשר תהיה לפי היתר כדין.

      ככל שמתבקשת תוספת תשלום מצד בעלי הזכויות בגין ההגדלה, יש לשקול אם זה מתאים לכם, אם לאו, ועל פני הדברים נראה שזכותכם לסרב לכך ככל שאינכם מעוניינים להוסיף תשלום מכיסיכם.

      אם מדובר בתוספת בניה בלתי חוקית, בוודאי שאין להסכים לכך, שכן אתם חשופים להליכים פליליים כמו גם אזרחיים, בנוסף לחובה להרוס את הבניה הבלתי חוקית, סכנה של עצירת הבניה (בשל אי חוקיותה) והשתת קנסות עליכם בגין כך, ועוד כהנה וכהנה "מתנות" בלתי רצויות.

      מקווה שעניתי לך, ככל שהדברים אינם ברורים מוזמנ/ת לחדד את השאלה.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com