השאלה אינה מתאימה לפורום הפלילי

  • שאלה לעו"ד מורשתי
    ינון | 24/08/2020 15:58

    הגשתי ערעור על כך שהוגש נגדי כתב אישום למרות שלא נחקרתי כלל, ולמרות זאת הורשעתי בדין.

    גם במסגרת הכרעת הדין לא ניתנה כל התייחסות לעובדה שלא נחקרתי בגין העבירה.

    בתשובה לערעור המאשימה לא התייחסה כלל לטיעון הזה.

    מה המשמעות המשפטית לכך? האם זה אומר שהיא אינה מתנגדת לטענה שלי? האם זה אומר שהטענה צריכה להתקבל?

    • השאלה אינה מתאימה לפורום הפלילי
      עו"ד אמיר מורשתי | 25/08/2020 17:36

      יינון יקר, שאלתך מצריכה פגישת ייעוץ עם סניגור פלילי אשר יבחן את מכלול הנסיבות ובכללם מהות העבירה ומה המשמעות של הגשת כתב האישום חרף אי חקירתך, האם נחקרת בגין עבירות אחרות באותה פרשה או שכלל לא נחקרת, האם ניהלת הוכחות בערכאה הראשונה? האם העלית את הטענה הזו במסגרת הערכאה הראשונה אם כן מתי ( כטענה מקדמית? ) האם היית מיוצג בערכאה הראשונה? על מה בוססה הכרעת הדין? האם הערעור נסב רק על הנקודה הזאת או שמא על נקודות נוספות? האם התייחסות המאשימה לערעור נעשתה בכתב קודם לדיון בערעור עצמו ? ועוד ועוד שאלות שרק עיון במלוא חומר הראיות לרבות פרוטוקולים של בית המשפט קמא, יכולים לאפשר לי לתת לך ייעוץ מקיף ורציני וכמובן שפורום זה לא נועד לכך

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

    • תודה, אבל השאלה היתה נקודתית וממוקדת
      ינון | 25/08/2020 19:30

      תודה עו"ד מורשתי

      אבל בסך הכל שאלתי שאלה עקרונית: מה המשמעות המשפטית כאשר מועלית טענה בערעור והמאשימה אינה מתייחסת אליה?

      זו שאלה שחורגת מהליך מסוים ונכונה לכל הליך משפטי באשר הוא.

      האם כאשר המאשימה אינה מתייחסת לטענה בערעור [למרות שהגישה תגובתה בכתב לערעור] המשמעות היא שהיא אינה מתנגדת לטענה או שלא?

      לא שאלתי לגבי חקירה וכו'. רק שאלה אחת עקרונית.

      תודה

      • המשך תשובה
        עו"ד אמיר מורשתי | 01/09/2020 18:28

        יינון יקר, לא ידוע לי על פסיקה הקובעת שהעדר התייחסות מצד המדינה לאחת מהטענות המועלות בערעור משמעותה הסכמה לקבלת הטענה. בנוסף, ישנם גם ערעורים הנדחים מבלי שההרכב נדרש לשמוע את עמדת הצד השני ( ככל שאין כמובן הסכמה לקבלת הערעור מהצד השני ) - כך שאם אני נדרש על ידך לתת תשובה נקודתית לשאלתך מבלי לדעת את כלל הנסיבות שפרטתי במענה לשאלתך , הרי שהתשובה לשאלתך היא בשלילה ואין לראות באי ההתייחסות של המדינה לטענה בערעור כהסכמה לטענה.

        בברכה,

        אמיר מורשתי, עו"ד
        מנהל פורום פלילי