הגבלה על חידוש דרכון

  • הגבלה על חידוש דרכון
    אנה | 23/08/2020 20:01

    שלום רב,
    אני אזרחית ישראל המתגוררת בחו״ל.
    לאחרונה נודע לי כי חברת אשראי קיבלה פסק דין נגדי בהליך מקוצר ואף פתחה תיק בהוצאה לפועל. בתקופת ההליכים הנ״ל לא גרתי ואף לא ביקרתי בארץ ועל כן כל ההליכים בוצעו באופן חד צדדי, בלא ידיעתי וכמובן ללא מסירת אזהרה.
    תוקף דרכוני עומד לפוג בקרוב.
    האם תתכן אפשרות שתתקבל נגדי הגבלה לחידוש דרכון גם ללא מסירת האזהרה ולמרות שלא לקחתי חלק בהליכים?
    תודה!

    • הגבלה על חידוש דרכון
      עו"ד אריאל שוורץ | 10/09/2020 12:32

      שלום רב,

      לא צפויה הגבלה על חידוש דרכון שכן מסמכים מסוג זה אינם ניתנים להגבלות מכח החוק. המשמעות היא שהדרכון יחודש לאחר פקיעתו.

      עליך לברר האם ניתן נגדך צו עיכוב יציאה מהארץ שכן צו זה לא יאפשר את יציאתך מישראל במידה ותגיעי למדינה לביקור וכיו"ב.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      דרך אבא הלל סילבר 12 (בית ששון חוגי), רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com