מינוס מזערי בבנק ונקיטת הליכים משפטיים נגד החייב

  • מינוס מזערי בבנק ונקיטת הליכים משפטיים נגד החייב
    אבנר | 23/08/2020 14:44

    יש לי מסגרת בבנק של 1000 ש"ח. כרגע אני נמצא בחריגה של כ-100 ש"ח מהמסגרת (מאה ש"ח!). התקשרו אליי מהבנק ואיימו עליי שאם לא אפקיד באופן מיידי 150 ש"ח הם יינקטו הליכים משפטיים וכו'. שאלתי את הבנקאית מדוע הם אפשרו את החריגה, הרי זאת התרשלות שלהם (נראה לי) שאפשרו לי לחרוג מעבר ל- 1000 ש"ח של המסגרת. היא אמרה לי שהם חשבו שתוך כמה ימים אסדיר זאת ובכל מקרה האחריות שלי. ניסיתי להסביר להם על הקשיים הכלכליים וכו', קורונה וכו' ביקשתי שידחו בחודש-חודשיים את העניינים המשפטיים כי חודש הבא אולי יהיה לי כסף להפקיד- אבל נפלתי על אוזניים ערלות. אמרו לי או שתפקיד 150 ש"ח באופן מיידי או שנפתח בהליכים משפטיים.

    האם הבנק לא התנהל ברשלנות בכך שנתן לי לחרוג מעבר למסגרת? האם הם באמת יכולים לפתוח נגדי הליכים משפטיים בגלל 150 ש"ח? (יש לי את כל השיחה מוקלטת) האם בנק ישראל לא הוציא הנחיות לבנקים להתנהג בצורה יותר הגיונית בתקופה הזאת? הגשתי תלונה גם לבנק ישראל אבל לא טרחו אפילו לחזור אליי.

    • מינוס מזערי בבנק ונקיטת הליכים משפטיים נגד החייב
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/08/2020 10:25

      שלום רב,

      ההתנהגות המתוארת על ידך אכן נחזית כמכוערת ובניגוד להמלצות המפקח על הבנקים.

      לא ברור מה סך כל חובך לבנק. בגלל חוב של 1000 ש"ח אני מעריך שהבנק לא יגיש תביעה.

      רשלנות הבנק לא תסייע לך. החוב נוצר בגלל שמשכת כסף.

      המפקח על הבנקים אכן המליץ לבנקים לנהוג במתינות בתקופה זו, אך זו המלצה לא מחייבת.

      האם התלוננת בפני הממונה על תלונות הציבור בבנק לפני שפנית למפקח על הבנקים ? אם לא כנראה שזהו הסיבה שלא נענית. עשה זאת.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il