החזר על ביטול טיסה במסגרת אזרח וותיק

  • החזר על ביטול טיסה במסגרת אזרח וותיק
    אלי | 22/08/2020 11:46

    שלום רכשתי באלעל, באינטרנט, כרטיס טיסה.

    הרכישה הייתה בחודש פברואר

    הטיסה בחודש יוני

    ביטלתי את העיסקה בחודש אפריל במסגרת חוק אזרח וותיק

    אלעל מודיעה שתחזיר את הכסף לאחר חזרה לפעילות ובהתאם לחוק שחוקקו בכנסת חוק הקורונה

    האם חוק קורונה חל עלי

    לתשובה אודה

    • החזר על ביטול טיסה במסגרת אזרח וותיק
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/08/2020 18:35

      אלי שלום,

      בדברי ההסבר של הצעת חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) (הוראת שעה – נגיף הקורונה החדש), התש"ף-2020 נרשם

      "יצוין כי אין הכוונה לשנות את עצם החיוב להשבת תמורה אלא רק לייצר לחברות התעופה "מרווח נשימה" הכרחי לביצועו, שכן כרגע, לפי הידוע, חלק מהחברות לא השיבו את הכספים. המשמעות הנוספת היא כי השבת תמורה בתוך 90 ימים תעמוד במגבלות החוק ולכן לא תהווה עילה לפסיקת פיצויים לדוגמה לפי סעיף 11 לחוק שירותי תעופה, ולא תישא ריבית".

      המשמעות הינה שבהתאם להוראת השעה על החברה להשיב את הסכום בתוך 90 יום מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה או עד ליום 14.8.2020, לפי המאוחר.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com