"נעצרתי על ידי שוטר והוא מצא כמות מזערית של סם בגופי"

  • פסילת רישיון
    דן | 20/08/2020 11:42

    שלום רב,

    לפני שבוע נעצרתי ע"י שוטר, והוא מצא כמות מזערית מאוד של סמים בגופי.

    אני ממש חושש שיפסלו לי את הרישיון? האם למכון הרפואי יש את הסמכות לזה?

    • "נעצרתי על ידי שוטר והוא מצא כמות מזערית של סם בגופי"
      עו"ד דורון ויגלר | 20/08/2020 12:02

      שלום לשואל,

      1- אינני יודע מדוע נעצרת אך דע לך שצריך חשד סביר על מנת לעצור אותך לבדיקת סמים.
      2- הבנתי שנמצא על גופך סם אינני יודע האם הסכמת לחיפוש או לא ?- לכל דבר יש משמעות.
      3- התפיסה של הסם הייתה אגב נהיגה האם נדרשת לתת דגימת שתן לגילוי סם?
      4- קצין משטרה רשאי לפסול אותך מנהלית ל -30 ימים.(עוד בטרם המשפט).
      5- וכן הקצין רשאי לדווח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים ואז בסבירות גבוהה תוזמן לבדיקות אישיותיות שונות במכון הרפואי.
      6- אם לא תמצא כשיר בבדיקות במכון הרפואי אזי רישיונך ייפסל לשנה(תוכל להגיש ערר לועדת עררים תוך 30 ימים או להמתין שנה ולהגיש בקשה במשרד הרישוי להיבדק שוב במכון הרפואי לעניין הכיסאות שלך).

      לכל הבהרה או שאלה נוספת,
      תוכל לפנות אלי שוב.

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com