פנקסי השיקים אבדו - איך אני מגן על עצמי ?

  • בקשר לפנקס צ”קים שאבדו
    ערן | 20/08/2020 00:31

    היי, שאלה שאני מקווה יוכלו להשיב לי עליה.

    הזמנתי לפני חודש בערך, דרך אפליקציית הבנק שלי, 2 פנקסי צ’קים.

    ביקשתי שישלחו את זה לסניף שלי בתל אביב,

     ולא בדואר כי האמת שאני די חושש לקבל דברים מהסוג

    ֿהזה לדואר בבניין הפרוץ שלי ממילא.

    בקיצור,אחרי כמה ימים ,קיבלתי הודעה שהצ’קים הגיעו לסניף שלי.

    לא היה לי כל כך זמן להגיע לשם  ,אז דיברתי עם הפקידה בסניף שלי בתל אביב,

    שתעביר לי בבקשה את הפנקס הזה

    ֿלסניף שליד העבודה שלי בתל אביב, כך שאוכל לאסוף את זה ביתר קלות. (כבר עשיתי את זה בעבר).

    השינוע נעשה ב 10.8.    היום ה 19.8 הלכתי לסניף כדי לקחת את הפנקסים,

    ֿאבל הבחור שם חיפש ולא מצא.

    התקשרתי משם במהירות לסניף שלי וביקשתי מהפקידה מפורשות שתבדוק פיזית אצלם, אולי בסוף לא שלחו את הפנקסים.  היא בדקה פיזית  ואמרה שאין אצלם כלום, והיא רואה שהבקשה טופלה על ידה ב 10.8.

    חזרתי שוב לסניף בתל אביב, ואחרי 10 דקות שוב של חיפושים, פשוט אין צ’קים.

    ֿכאילו בלעה אותם האדמה.

    מה אני עושה עכשיו? איך יכול לקרות דבר כזה חסר אחריות?

    ֿאלה שולחים אותי לאלה, ואלה שולחים אותי לאלה.  השתגעתי כבר.

    האם לא מסוכן בשבילי ,שיש 2 פנקסי צ’קים  שכנראה מסתובבים איפשהו?

    הרי הם בטוח קיימים איפשהו, כי אני יודע שהם הרי כן הגיעו לסניף האם שלי!

    אֿז לאן נעלמו?

    בהנחה שהם בכלל “לא מופעלים”, כי אין אותם ,

    ֿעדיין יש לי סיבה לחשוש מזיופים , גם אם אבקש מחר לבטל את 2 הפנקסים?

    זאת אומרת, האם יכולים בעוד שנה,שנתיים, חודש, חודשיים

    לפזר לי אותם,חס וחלילה, לכל מיני אנשים?

    ֿמה עליי לעשות? האם עליי לבטל ולדרוש מהבנק מכתב שאם חס וחלילה,

    יהיו חיוביים בעוד כמה חודשים,שנים אז שלא יכבדו את הצ’קים האלה ?

    האם זה לא חוסר אחריות של הבנק כלפי לקוח?  מודה שאני עצבני על הבנק.

    אשמח עו”ד אבי אם תוכל לכתוב לי, כיצד לנהוג במצב כזה ואיך להיות מוגן ב 1000 אחוז.

    המון המון תודה

    • פנקסי השיקים אבדו - איך אני מגן על עצמי ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/08/2020 10:36

      שלום רב,

      אבדן פנקסי השיקם בסניף הבנק נחזה כמקרה קלאסי של רשלנות הבנק.

      פנה לבנק בכתב, הבהר כי ברשלנותו נעלמו פנקסי השיקים, ולפיכך הבנק יהא אחראי לכל נזק שייגרם לך מחמת שימוש בלתי מורשה בהם.

      דרוש :-

      א. לקבל את מספרי השיקים בשני הפנקסים.

      ב. שהבנק יבטל השיקים ללא חיובך בעמלת ביטול.

      ג. שהבנק יאשר לך בכתב כי שני הפנקסים , מספרי שיקים XXX - YYY אבדו בסניף טרם שנמסרו לידיך, וכי השיקים בוטלו על פי הוראתך.

      בברכה

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il