האם שימוש בלחן מפר זכויות יוצרים

  • זכויות
    דנה | 19/08/2020 14:05

    האם מותר להשתמש המנגינה מוכרת של שיר- לחן-משנות.ה60 במילים אחרות. להצגה לציבור קטן קהל מוגדר מוגדר

    • האם שימוש בלחן מפר זכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 21/08/2020 23:27

      ככלל, השמעה מסחרית של לחן מפרה זכויות יוצרים.

      במקרים מסויימים, בתום לב, לא מסחריים, לצרכים כגון חינוך, ביקורת, מחקר וכו' יש הגנה כנגד טענת הפרה.
      אם מבצעים קאבר יש לעמוד בתנאים שונים שנקבעו בחוק - כגון תשלום תמלוגים, שמירה על שלמות היצירה, מתן קרדיט, וכו'.

      בברכה,

      גיא קדם, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
      טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com