השפעת רישום משטרתי של תיק סגור

  • התייעצות
    רוני | 17/08/2020 12:49

    הי.
    לפני כשנה אמי הגישה נגדי תלונה במשטרה. בחודשים הקודמים לתלונה אמי החלה זוגיות עם גבר חדש והיא חשדה שאיני מחבבת אותו (מה שאינו נכון, אלא הפריע לי שאמי עדיין נשואה לאבי ולמרות זאת מנהלת זוגיות עם גבר אחר)... בעקבות תחושותיה היא החליטה לנסות לרדוף אחרי וזומנתי לחקירה משטרתית. בחקירה נשאלתי על הקשר שלי עם אמא ומה אני חושבת על בן הזוג. כששאלתי את החוקרת למה זימנו אותי, היא אמרה שאמי טענה מספר דברים שאינם נחשים לעבירה פילילית ובינהם שהשתמשתי בכרטיס האשראי שלה ללא רשותה. (היא הציגה טענות רבות ועשתה כל שביכולתה כדי שירשם לי רישום משטרתי).
    לאחר כמה חודשים קיבלתי מכתב ובו נאמר שהתיק נסגר מחוסר ראיות.
    שאלתי היא האם לרישום זה תהיה השפעה כלשהי על חיי (אני בת 22) והאם אוכל לעשות משהו כנגד אמי על הניסיון לתפור לי תיק.

    תודה.

    • השפעת רישום משטרתי של תיק סגור
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/08/2020 16:36

      רוני יקרה, ברמה העקרונית ההשפעה המזיקה של תיק משטרתי סגור אינה גבוהה והיא לא אמורה להפריע לך להתקבל למקצועות שונים הדורשים תעודת יושר ואף לא לקבל ויזה למדינות שונות. יחד עם זאת, ישנם מספר גופים המנויים בתוספת השלישית של חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים אשר חשופים למידע אודות תיקים סגורים ויכולים לקחת אותו בחשבון ובעיקר הדבר משפיע על סיווגים ביטחוניים שונים- כך שעצתי לך היא לפנות לסניגור פלילי אשר ידאג לצלם את חומר הראיות ולהגיש בקשה לשינוי עילת הסגירה לחוסר אשמה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תגובה. תודה
        רוני | 24/08/2020 19:20

        תודה על המענה!
        רציתי לשאול האם אני יכולה לעשות דבר בנידון על הרדיפה אחריי והניסיון שלה לתפור לי תיק?
        מאז אני מדי פעם חושבת על החקירה; על שלקחו ממני כל כך הרבה פרטים מזהים ואולי תהיה לכך השפעה עליי באיזשהו אופן (לדוגמה אהיה נוכחת בבית ובסמיכות לכך תתרחש פריצה ואולי האצבע תופנה אליי כי טביעות האצבע שלי יהיו על הדלת או משהו כזה....). זאת תחושה לא נעימה, ואף השפלה שנאצלתי לעבור, ולכן אני מעוניינת לעשות הכל כדי שהיא תענש ותבין את חומרת מעשה חסר שיקול הדעת, הלא מוסרי ויותר מכל הלא אימהי שעשתה נגדי. דבר נוסף, בן זוגה של אמי הסיעה אותה לתחנת המשטרה כדי שתגיש את התלונה נגדי. האם אפשר גם לטפל בו? (לא מתוך נקמה חלילה ולא מרצון לפגוע בו, אבל שיבין שלא משתפים פעולה עם מעשה כזה, כמו שלא הייתי מסיעה מישהו שמתכונן לרצוח או לגנוב). אני, לעומתם (בני 65+) בתחילת חיי ורוצה לחיות אותם ללא כל הפרעה וללא כל כתם.

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 25/08/2020 08:39

          רוני יקרה, ראשית כלפי בן זוגה של אמך אשר הסיע אותה לתחנת המשטרה להגיש את התלונה לא ניתן לעשות דבר. לעניין אמך את יכולה להגיש כנגדה תלונה על תלונה כוזבת ( רוב הסיכויים אבל שהתלונה תגנז בנסיבות שאת מתארת ) וכן שווה לך לבדוק אפשרות להגיש כנגדה תביעת לשון הרע ולעניין זה את מופנה לפורום לשון הרע אצלנו. מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי