סיום תקופת שכירות

  • ביטול שיק בטחון
    יוני | 16/08/2020 19:58

    שלום וברכה
    רציתי לקבל המלצה מה לעשות
    אנחנו שוכרים דירה כבר 5 שנים לפני כ3 חודשים הודיע בעלת הדירה על אי הארכת החוזה וביקשה כי נפנה את הדירה מקסימום עד ה1.9 (התאריך שרשום בחוזה) כשהעלתה את ההתראה לפינוי על הכתב לא חתמנו בדיעבד היא רשמה שם פינוי עד 31.8
    כרגע אנחנו מצאנו דירה שהכניסה  ב1.9 אך לטענת בעלת הדירה אנחנו נצטרך לשלם לה 100 דולר כמו שרשום בחוזה על כל יום נוסף מעבר ל31.8 -מזכיר שוב שלא חתמתי על ההתראה לפינוי שהיא דרשה שנחתום
    עכשיו פה הנקודות שרציתי להתייעץ
    1. בשנה שעברה החלפנו בדירה את הדלתות והשתתפנו בעלות  עם בעלת הדירה (לא חשבנו שתוציא אותנו ככה מהר ) כ1200 שקלים
    כשראיתי את ההתעקשות שלה לגבי התשלום על היום הנוסף כתבתי לה שאני רוצה שתחזיר (נתקזז בתשלום כמובן) את הכסף ששילמתי על הדלתות ובנוסף גם על ברז (250 שקלים) שהחלפתי בדירה
    היא לא הגיבה לי  ואני חושש שאם באמת אקזז את הסכום הזה היא תשתמש בשיק בטחון שיש לה ע״ס 8000 שקלים
    האם זו עילה לביטול השיק ?
    2. אם לא חתמתי על ההתראה לפינוי אני צריך לשלם לה על ה1.9
    100 דולר למרות שרשום שהחוזה עד ה1.9 ?
    אשמח לתשובה

    • סיום תקופת שכירות
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/08/2020 12:17

      שלום יוני,

      אם על פי החוזה תאריך סיום השכירות הוא 1/9 אין למשכירה עילה לדרוש תשלום נוסף על דמי השכירות.

      לגבי קיזוז מדמי השכירות - הדבר תלוי בהסכמות שהיו בעניין זה בינך לבין המשכירה ובהוראות חוזה השכירות.

      חשש מפני מימוש שיק בטחון איננו עילה לביטול השיק.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com