האם ניתן להוסיף הוצאות שכר טרחה בתיק הוצאה לפועל?

  • הוספת הוצאות לתיק הוצ"ל
    רועי א | 16/08/2020 17:56

    יש לי תיק בהוצ"ל בו זכיתי ולפיו קבלן פרטי צריך לשלם לי כ1300 שח. אם אני לוקח עו"ד לענייני עבודה שינסה להוציא ממנו את הכסף (הוצ"ל לא מצליחים), הבנתי שאני יכול להגיש בקשה להגדלת סכום החייב רק אחרי שיש לי קבלה, ושיכולים גם לא לאשר. האם במצבים כאלה יאשרו לי הגדלת סכום החייב על שכ"ט עו"ד?

    • האם ניתן להוסיף הוצאות שכר טרחה בתיק הוצאה לפועל?
      עו"ד נילי רובינוב | 18/08/2020 09:58

      שלום וברכה, משאלתך לא ברור מדוע אתה נדרש לפנות לעו"ד בתחום דיני עבודה לגביית החוב?? לעניין שאלתך- לא ניתן לבצע הגדלה של שכר טרחה ששילמת לעו"ד על פי הסכם ביניכם שכן החוב נפסק לטובתך בהתאם לפסק דין או הסכם או שיק שניתן לך וחולל..החייב לא התחייב לשלם לך הוצאות של עורך דין... כמו כן, לתשומת ליבך כי בעת פתיחת תיק יש שכר טרחה פסוק בתיק. חשוב לציין כי אינני יודעת אם מיצית את כל ההליכים בתיק לגביית החוב ומאחלת לך בהצלחה בגביית הכסף.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com