קבלתי 4 דו"חות מצלמה בהפרש קצר-מה עושים??

  • 4 דוחות מהירות באותו מקום, זמנים לא כרונולוגיים
    עמית | 16/08/2020 16:45

    שלום,

    קיבלתי דוח מהירות על נסיעה של 118 קמ"ש בכביש עם הגבלה ל-90 (בלי הפרדה, לא צויין אחרת), הייתי בטוח שמותר 110, מסתבר שהיה שילוט של קצה דרך 110 כמה קילומטרים לפני.
    שילמתי את הדוח (750 שח, 8 נקודות) ואחרי שבועיים הגיעו אלי עוד שני דוחות, ואחרי חודשיים עוד דוח, כולם באותה מצלמה על מהירות דומה. סה"כ 32 נק' 3000 ש"ח. (שכאמור שילמתי אחד מתוכם).
    העניין הוא שהדוחות שהגיעו מאוחר יותר היו על עבירות שהתרחשו כמעט חודש לפני העבירה ששילמתי עליה כבר (ודווקא הגיעה אלי ראשונה בהפרש של שבועיים+).
    אני 13 שנה על הכביש, חוצה את המדינה כל הזמן, מעולם לא היה לי דוח מהירות לפני כן.

    ביקשתי להישפט על שלושת הדוחות שלא שילמתי עליהם, ואני נמנע מלקחת עו"ד כי זה ירושש אותי.
    הגיע אלי מכתב זימון למשפט (של הדוח הראשון אני מניח..), השאלה אם אוכל להודות באשמה ולבקש הקלה/איחוד של שאר הדוחות?  (שככל הנראה הדיון בהם יהיה במועד מאוחר יותר)

    תודה רבה

    • קבלתי 4 דו"חות מצלמה בהפרש קצר-מה עושים??
      עו"ד אורית כהן | 17/08/2020 13:23

      עמית שלום,

      ראשית בדוק האם הדו"חות הגיעו אליך במועד. דו"ח מצלמה אמור להגיע תוך 4 חודשים אחרת מתיישן, במידה ומדובר ברכב פרטי, לא ליסינג או חברה. טוב עשית שהגשת בקשה להישפט בשלושת הדו"חות, שכן בימים אלה מתנהלים בבתי משפט שונים משפטי הוכחות על עניין אמינות המצלמות. תבקש לדחות את משפטך עד שתתברר שאלת אמינותן של מצלמות א3.במידה ותצליח מה טוב, במידה ולא, בקש מהתובע להמיר לך את הדו"וחת לעבירה ללא ניקוד(תקנה 51) או ניקוד מופחת בשל עברך התקין והעובדה שמדובר ב-4 דו"חות רציפים באותו מקום.

      מקווה שאחת מהאופציות תתקבל.

      בהצלחה ,ואם יש לך שאלות נוספות אני כאן.

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com

      • כיצד לבקש לדחות את המשפט? וכיצד לפנות לתובע?
        עמית | 17/08/2020 15:10

        תודה רבה אורית,

        כיצד לבקש לדחות את המשפט? במעמד המשפט? כי אני חושש שיגיעו שאר הזימונים לאורך זמן.
        וכיצד אפנה לתובע? במעמד המשפט? הבנתי שנקודת ההתחלה היא כפירה/הודאה באשמה, אז אני צריך להודות ולבקש הפחתה?

        תודה רבה!

        • קבלתי 4 דו"חות מצלמה-איך דוחים המשפט?
          עו"ד אורית כהן | 17/08/2020 15:38

          עמית שלום,

          במעמד ההקראה בקש מהתובע דחייה ארוכה כדי לראות מה קורה בתיקי ההוכחות של א3 שמתנהלים במקביל. במידה ולא יסכים דבר על לבו שיבוא לקראתך ויסכים לצרף את שאר התיקים ולהפחית הנקודות או להמיר לתקנה עם נקודות מופחתות. אל תודה ללא הסדר מוסכם.

          בברכה,

          אורית כהן, עו"ד
          נחלת יצחק 8, תל אביב
          טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com