האם בשל פטירת אב החייב ישתנו תנאיי ההסדר?

  • צוואה הדדית ליורש בהליך פשיטת רגל
    מוטי | 15/08/2020 07:29

    שלום לכולם .

    אני נמצא בהליך פשיטת רגל על חוב של 260 אלף שקל . כרגע בחל"ת מקבל דמי אבטלה שמספיקים לי בקושי למחייה .

     התחלתי את ההליך עם תשלום קבוע של 550 ש"ח של שנה וחצי שלאחריו נקבע לי הסדר תשלומים ל 8 שנים של 1000 שקל לחודש.

    בהתחלה עמדתי בתשלומים למשך 10 חודשים , ואז ב 8 חודשים אחרונים לא עמדתי בתשלומים בגלל אבי שהפך לסיעודי ובגלל הקורונה .

    לפני כחודשיים אבי ניפטר ולו ולאימי יש צוואה הדדית.

    החלק שלי מתוך 3 אחים בירושה העתידית לאחר פטירת אימי שתיבדל לחיים ארוכים מוערך במיליון שקל .

    לפי ההסדר אני אמור לשלם בסביבות 104 אלף מתוך ה 260 אלף שח של החוב .

    האם בגלל שכרגע יש לי כבר חלק מירושה של אבי ששמור אצל אימי יכול לגרום לכך שהמנהל המיוחד ידרוש את כל גביית החוב או שההסדר תקף ?

    כמובן שהחלק שלי בירושה מאבי עדיין נמצא בחזקת אימי בגלל הצוואה ההדדית .

    כרגע השופט רוצה לקיים דיון אם בכלל להמשיך את התוכנית , השאלה היא מה הולך לקרות שם ?

     האם יזרקו אותי להוצאה לפועל ששם אשלם סכום נמוך עד שאקבל את הירושה ואז יקחו את מלוא החוב ?

    או שאולי כדאי לי להגיע לסיכום עם המנהל המיוחד על תשלום של סכום יותר נמוך עד לקבלת הירושה ?

    כי אם גם ככה יקחו לי את מלוא החוב , אז עדיף לי להישאר בהסדר מול המנהל המיוחד .אם איזרק להוצאה לפעול , הוא לא ייקח את הריבית של ההוצאה לפועל הרי .

    השאלה המרכזית כרגע היא , האם בגלל המצב שנוצר , אני הולך לשלם את כל יתרת החוב שעובד 260 אלף פחות ממה ששילמתי ?

    ועוד שאלה , מה קורה אם אני נפטר לפני אימי ?

    • האם בשל פטירת אב החייב ישתנו תנאיי ההסדר?
      עו"ד נילי רובינוב | 18/08/2020 06:31

      שלום וברכה, ראשית צר לי לשמוע על פטירתו של אביך בטרם עת ושולחת לך ולכל משפחתך את תנחומיי. לעניין שאלתך - ציינת כי הוריך ערכו צוואות הדדיות ואני מניחה שבצוואות האלו נקבע כי הם יורשים האחד של השני ולכן בשלב הזה, שבו אמך בחיים (שתיבדל לחיים אורכים) הרי שאינך נחשב יורש של אביך ואתה לא זכאי לרשת אותו. לעניין שאלתך מה קורה אם אתה, חלילה, נפטר בטרם אמך, אזי מי שירשו אותך הם היורשים שבדין של חלקך מהעיזבון שתותיר אמך אחרי 120 שנה..

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com