מתי מוקנית לשוטר הזכות להיכנס ולחפש בדירה ללא צו?

  • כניסה לדירה ללא צו
    אנונימי | 15/08/2020 07:15

    שלום!

    יש לי שאלה כללית ולא ספציפית אליי.

    1.האם לשוטר יש זכות להחליט להיכנס לדירה (ללא צו חיפוש) לערוך חיפוש או לתשאל אדם במיקרה שיש חשד לעבירה?האם במיקרים מסויימים יש זכות גם אם אין "חשד סביר לעבירה"?

    2.האם לשוטר (שלא בתפקיד) יש זכות דומה?

    תודה על התייחסותך

    • מתי מוקנית לשוטר הזכות להיכנס ולחפש בדירה ללא צו?
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/08/2020 16:09

      פונה יקר, שוטר מוסמך להיכנס לדירה ללא צו ולערוך חיפוש בהתאם להוראות סעיף 25 לפקודת סדר הדין הפלילי ( מעצר וחיפוש) הקובע: " 25. שוטר רשאי, בלא צו חיפוש, להיכנס ולחפש בכל בית או מקום אם –

      (1) יש לשוטר יסוד להניח שמבצעים שם פשע, או שפשע בוצע שם זה מקרוב;

      (2) תופש הבית או המקום פונה לעזרת המשטרה;

      (3) אדם המצוי שם פונה לעזרת המשטרה ויש יסוד להניח שמבוצעת שם עבירה;

      (4) השוטר רודף אחרי אדם המתחמק ממעצר או נמלט ממשמורת חוקית."- אוסיף, כי בהתאם לסעיף 28 לפקודת הסמים המסוכנים, שוטר מוסמך לבצע חיפוש בדירה ללא צו אף אם יש לו חשד סביר לכך שבדירה מבוצעת עבירת עוון לפי פקודת הסמים המסוכנים ( למשל החזקת סם/כלים לצריכה עצמית ). אם אין חשד סביר לביצוע עבירה לא ניתן לבצע חיפוש. לעניין השאלה האם השוטר בתפקיד או לא- הרי שהסמכוית של השוטר נשמרות לו אף אם הוא לא בתפקיד, כל עוד הוא מזהה עדמו בפני האדם אצלו הוא עורך החיפוש, בציון שמו , היותו שוטר וכן מציג את תעודת המינוי שלו כשוטר. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי