דיווח על פעילות עסקית

  • מה מהבאים חוקי ועל מה יש להצהיר ולשלם מס
    איתי | 15/08/2020 00:32

    שלום רב, רציתי לשאול על מה מהבאים חובה על האדם להצהיר ולשלם מס, ואם כן אז איזה מס ולמה:

    1. אדם מצא\קיבל תכשיטים יקרים בשווי של מעל 100 אלף ש"ח בבית סבו וסבתו ז"ל ורוצה בעתיד   למכור אותם בזומן (כל מכירה תהיה עד הסכום שמתיר חוק המזומן) ולהפקיד בבנק

    2. אדם מוציא בין 10 ל 15 אלף ש"ח מהכספומט בכל חודש וקונה בכסף מתכות יקרות מסוחר          שקונה ומוכר לו והוא רוצה בעתיד למכור אותם בזומן ולהפקיד בבנק

    3. אדם מוציא בין 10 ל 15 אלף ש"ח מהכספומט בכל חודש וקונה בכסף מתכות יקרות דרך אדם        פרטי שסוחר תיווך לו והוא רצה בעתיד למכור אותם בזומן ולהפקיד בבנק

    4. אדם מוציא כמה אלפים מהכספומט בכל חודש בכדי לשלם למורה פרטי במזומן ללא קבלה

    5. אדם מוציא כמה אלפי ש"ח מהכספומט בכל חודש במשך חצי שנה בכדי להחזיר הלוואה לקרוב משפחה שנתן לו כספים במהלך השנים

    6. אדם רוצה לקנות כלי רכב בסכום של 10-20 אלף ש"ח ורוצה לשלם דרך העברה בנקאית

    תודה רבה! :)

    • דיווח על פעילות עסקית
      עו"ד משה (מוש) גבע | 18/08/2020 11:59

      כל פעולה שמטרתה לעשות רווח אצל מי שאינו עוסק בפעילות כזו באופן קבוע, נקראת "עסקת אקראי בעלת אופי מסחרי" וחייבת בדיווח ותשלום מס כמו כל עסק אחר.

      תשלום במזומן בניגוד לחוק הגבלת השימוש במזומן, מהווה עבירה גם לנותן וגם למקבל.

      אין בעיה לבצע העברה בנקאית של כסף פרטי לצורך רכישת רכב (בכל סכום). החוק מגביל רק מסחר במזומנים, ולא מגביל העברות.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il