האם ניתן להגיש תביעה אזרחית במקביל להליך הפלילי?

  • הגשת תביעה אזרחית במקביל לחקירת משטרה
    יעל | 14/08/2020 13:29

    הגשתי תלונה במשטרה בגין תקיפה

    ההליך לא הסתיים

    האם ניתן להגיש תביעה אזרחית לפני סיום החקירה

    • האם ניתן להגיש תביעה אזרחית במקביל להליך הפלילי?
      עו"ד אמיר מורשתי | 19/08/2020 09:14

      יעל יקרה, התשובה לשאלתך בחיוב! בלא מעט מקרים מוגשת תביעה אזרחית במקביל לחקירת התיק הפלילי ואף לניהול ההליך הפלילי בבית המשפט. יחד עם זאת, כדאי לדעת שאם אדם הורשע בעבירה פלילית, הרי שניתן לעשות שימוש בהכרעת הדין בתביעה האזרחית, כך שאין צורך להוכיח את אשמת הפוגע כאם רק את היקף הנזק שנגרם כתוצאה מהתנהגותו הפלילית- לכך קוראים תביעה אזרחית הנגררת להליך הפלילי. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • בכפוף להיות פסק הדין חלוט
        שאול | 20/08/2020 16:06

        כלומר עד לתום 45 ימים אם לא הוגש ערעור או עד לאחר הכרעה בערעור אם הוגש.