שיקים שנמשכו במזומן מהחשבון תוך זיוך חתימה

  • גניבת צ'קים
    אור | 13/08/2020 20:37

    שלום רב,

    אתמול הגיע אדם לעסק שלי, וככל הנראה בזמן שהייתי עסוק במשהו אחר גנב 2 שיקים מפנקס הצקים של העסק והספיק לשים עליהם חותמת של העסק.

    היום, כמידי יום, נכנסתי לאפליקציית הבנק וגיליתי לתדהמתי שנפרעו 2 צקים-
    הראשון ע"ס של - 15,200 ש"ח
    השני ע"ס של כ- 10,000 ש"ח

    מיד כשראיתי את ההורדות התקשרתי לסניף הבנק שלי והפקידה אישרה כי אכן הצקים הומרו למזומן בסניפי הבנק.

    ביקשתי העתקים מהצקים ומהתעודה המזהה של הבחור שפדה אותם.

    היא נתנה לי צילום של אחד מהצקים ולגבי הצק השני אמרה כי עדיין אין צילום ממנו.

    לגבי בקשתי לקבל העתק מהתעודה המזהה היא השיבה כי היא לא צולמה.

    עיון בהעתק הצק מעלה כי החתימה איננה החתימה שלי, בסכטן במילים נכתב "חמש עשרה אלף מתיים שקל"

    הטעות במילה מתיים היתה צריכה להדליק אצל הפקידה איזשהי נורה אדומה, במיוחד לאור העובדה כי במוטב נרשם שם באנגלית וככל הנראה מדובר בעובד זר.

    כששאלתי מדוע לא התקשרו אלינו? הרי מדובר בסכום גבוה.. הפקידה אמרה כי הפקידה מהסניף שבו בוצעה הפירעון התקשרה אליה והיא אישרה את זה ואין מה לעשות.

    האם יש מה לעשות?
    האם הבנק לא היה אמור לצלם את התעודה המזהה של הבחור שביקש להמיר אץ הצק למזומן?
    להתקשר אליי, במיוחד כשמדובר בסכומים גבוהים כאלה?
    להשוות את החתימה שעל הצק לחתימה שלי?
    להפעיל קצת שיקול דעת בנודע למילה "מתיים"?

    אודה לתשובתכם.

    • שיקים שנמשכו במזומן מהחשבון תוך זיוך חתימה
      עו"ד אסף מירוז | 13/08/2020 23:40

      אור שלום

      נדרש בירור של העובדות, אך בהנחה שהחתימה אינה דומה לחתימתך, הסכום חריג למשיכה במזומן ובכלל, אינך נוהג למשוך מזומן באמצעות שיק, הרי שיש לך עילה טובה לדרוש מהבנק להשיב את הסכום שנמשך.

      מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com