הפרת הסכם עבודה בע"פ על ידי המעסיק

  • אליבי לתביעה
    דניאל | 12/08/2020 06:51

    עבדתי כשבועיים וחצי במקום עבודה, נסגר איתי בע"פ השכר ( 6000 ש"ח בסיס), והעמלות. נזכרו לתת לי לחתום על החוזה רק אחרי שבועיים וחצי, כי זה סוף החודש וקרוב למשכורת. מאחר וזה היה יום צום, עבדתי בבית ואין לי מדפסת, אז נתנו למישהי בעבודה לחתום בשמי. לא נתנו לי לעבור על החוזה..וכשהגיע התלוש, חשכו עיניי, ראיתי שהשכר הוא שכר מינימום. המנהלת מתנערת שאמרה יותר מזה. אין לי הוכחות כתובות. יש עוד מישהי שהגיעה איתי שגם לה נאמר אותו השכר, וגם היא קיבלה מינימום..

    • הפרת הסכם עבודה בע"פ על ידי המעסיק

      שלום רב,

      ראשית, צריכה להיות ראייה לקיומו של הסכם בע"פ או בכתב, ומומלץ להעיר מייד על ההפרה

      במקרה שהמעביד לא מתקן תוך זמן סביר העובד רשאי לבטל את ההתקשרות בין הצדדים ואתה עלול להיות זכאי לפיצוי בגין הפרת ההסכם.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com

      • עילה לתביעה
        דניאל | 12/08/2020 23:25

        עזבתי את העבודה, ואין לי אליבי להסכם בע"פ.
        רק שגם עובדת חדשה, וגם אני בטוחות שהובטח לנו שכר של 6000 ש"ח בסיס, ולא מינימום.
        האם השופט ייסתכל בחומרה על כך שחוזה העבודה, ניתן כ-3 שבועות לאחר תחילת העבודה, וכמו כן, שנתנו לעובדת אחרת לחתום בשמי, מאחר שעבדתי מהבית. ולא טרחו לשלוח לי העתק מהחוזה?