ביטול הערת אזהרה

  • ביטול הערת אזהרה למניעת עסקת נכס
    דן נ. | 11/08/2020 22:09

    בתנו  רכשה דירה חדשה בעזרת תמיכה כספית של ההורים. אנו ההורים הטלנו על הנכס של הבת הערת אזהרה למניעת עסקה בעזרת עו"ד של הקבלן. נכון להיום אנו ההורים רוצים לבטל ולהסיר את הערת האזהרה למניעת עסקה.  שאלתינו: 1. האם אנו ההורים יכולים להסיר את הערת אזהרה ללא עזרת עו"ד לאחר שמילאנו בקפדנות את הטופס לביטול הערת אזהרה.  2. עו"ד חבר העוסק בפלילים ולא בנדלן זיהה אותנו על פי תעודת זהות וחתם בחותמת ובכתב יד על העתקי תעודות הזהות שלנו שזהים למקור ועל המסמך הרישמי לביטול הערת אזהרה.  3. האם אנו ההורים שמבקשים להסיר את הערת האזהרה שנרשמה לטובתינו זקוקים ליפוי כח מן הבת שהיא בעלת הנכס לפעול להסרת האזהרה. וזאת שבהעתק רישום מפנקס בתים משותפים רשום: "הערה על צורך בהסכמה סעיף 128".    בברכה

    • ביטול הערת אזהרה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 13/08/2020 12:42

      שלום דן,

      אין חובה להעזר בעו"ד אלא לצורך אימות החתימות. כן כדאי להתיעץ בעו"ד לגבי המשמעות של ביטול הערת האזהרה והשלכותיה בהתאם לסיבות שהביאו אתכם לעשות זאת.

      כעקרון אינכם זקוקים להסכמת בתכם או ליפוי כח ממנה לצורך ביטול ההערה הרשומה לטובתכם. הרשם רשאי יהיה לדרוש מסמכים נוספים ככל שלא ישתכנע כי התמלאו תנאי החוק לביטול ההערה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com