כפיית רצון הרוב על המיעוט הסרבן בהליכי תמ"א 38

  • אחוז הסכמה לתמ"א 38/2
    שוש | 11/08/2020 14:36

    שלום רב

    האם נכון שוועדת הערר המחוזית של ת"א קבעה כי במקרה שבו נדרשת תב"ע חדשה לצורך ביצוע תכנית תמ"א 38/2 לא מספיק רוב של 80% מהדיירים אלא נדרשת הסכמה של כל בעלי הדירות ?

    בברכה

    שוש

    • כפיית רצון הרוב על המיעוט הסרבן בהליכי תמ"א 38
      עו"ד יוחנן דוניץ | 11/08/2020 15:20

      שוש שלום רב,

      הוועדה המחוזית קובעת לא מעט החלטות, וחלקן פרסונאליות לפרויקטים ספציפיים.

      לשם ההבנה, הסמכות השיפוטית במקרים בהם הכלל מעונין לכפות את רצונו על המיעוט בהליכים מסוג זה היא המפקחת על המקרקעין. מדובר בטריבונל בעל סמכות שיפוטית מלאה (כמו כל בית משפט), אשר יש לנהוג בו כבכל דיון משפטי. טריבונל זה עוסק בנושאים רבים בענייני המקרקעין מעבר לסוג כזה של מקרים.

      באופן כללי, לא ניתן לבצע פרוייקט תמ"א 38 מכל סוג שהוא ללא הסכמה גורפת של כלל בעלי הנכסים. עם זאת, במקרים מסוימים יכולה המפקחת על המקרקעין לקבוע שינויים ספציפיים בפרויקטים מסוימים ולכפות על המיעוט הסרבן לחתום על מסמכי הפרויקט ולהסכים בפועל על המשך הפרויקט. ישנם גם מקרים רבים בהם המפקחת על המקרקעין תכפה את רצון הכלל כאשר המיעוט הסרבן כשל בהצגת סיבותיו להתנגדות לפרויקט ואף תגדיל להוסיף ותשית את הוצאות ההליך השיפוטי על המיעוט הסרבן.

      לכן, יש לנהוג במשנה זהירות ולקחת עורך דין המתמחה בתחום התחדשות העירונית בבואנו להתנגד לפרויקט התחדשות עירונית. זאת על מנת להימנע ממצבים בהם לא רק שהפרויקט יכפה על המיעוט הסרבן, אלא גם יושתו על המיעוט הסרבן הוצאות משפט.

      כולי תקווה כי סייעתי לשאלתך.

      המשך יום נעים.

      בברכה,

      יוחנן דוניץ, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      התדהר 16, רעננה
      טלפון:09-7995599  ; מייל: Yohanan@ddlaw.net