החלפת ייצוג משפטי באמצע תהליך תמא

  • התחלה של תמ"א 38
    רוני | 11/08/2020 09:13

    אני מתגורר בבניין בגבעתיים, ואני ממועד הבית. אני רוצה להתחיל בתהליך של תמ"א 38 אבל באמת שלא ידוע מהיכן להתחיל,. אם כן שאלתי היא אילו הכנות אני צריך לעשות, ומה האישורים שאני צריך להשיג?

    • החלפת ייצוג משפטי באמצע תהליך תמא
      עו"ד הדר פינק טבת | 12/08/2020 19:48

      שלום, רוני

      כל הכבוד על היוזמה! קידום תהליך של התחדשות עירונית (בין אם תמ"א 38 ובין אם פינוי-בינוי) הוא מורכב, ודורש גמישות וגם סבלנות כדי להגיע לתוצאה הרצויה, ככל שהיא אפשרית. לכן חשוב מאוד לבצע אותו "לפי הספר".

      לפני שמתחילים, חשוב לבדוק האם יש הסכמה של בעלי הזכויות בבניין לתהליך. ככל שיש הסכמה עקרונית של מרבית בעלי הזכויות (גם אם לא בהכרח הרוב הדרוש לפי החוק בשלב זה) יש מקום להמשיך קדימה. כדאי לבחון בשלב זה הסכמות עקרוניות לאופציות של עיבוי ו/או של חיזוק.

      השלב הראשון הוא כינוס אסיפה כדין ובחירה של נציגות והסמכתה.

      רצוי מאוד שהנציגות כבר בשלב זה תפנה לבחור עו"ד שילווה אתכם בתהליך.

      בהמשך, בסיוע המייצג, ובמידת הצורך בסיוע אדריכל, כדאי לבדוק האם יש היתכנות לפרוייקט מבחינת נתוני התכנון.

      ככל שהתשובה לכך חיובית, יש מקום לפנות לאיתור יזם,

      ולמעשה משלב זה ואילך המושכות תהיינה בידי עוה"ד שייצג אתכם נאמנה בתהליך, וינחה אתכם כיצד להתקדם.

      אלו הם השלבים הראשונים בתהליך. מקווה שנתתי לך מספיק "שיעורי בית", כדי שתדעו איך להתחיל.

      אם תרצה תוכל לפנות אלי למייל לקבל מדריך קצר, כיצד להתארגן לכינוס אסיפה ולהנעת התהליך.

      שיהיה המון בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com